MUP: Uhapšene dve osobe zbog ubistva u Belvilu

MUP: Uhapšene dve osobe zbog ubistva u Belvilu

Foto: MUP

Dvojica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Bojana Mirkovića koji je pre deset dana likvidiran u naselju Belvil na Novom Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Policija je navela da za jednom osobom traga.

Piše: Bojana Jovanović

Iz policije nisu saopštena imena osumnjičenih niti na koji način su bili uključeni u likvidaciju Bojana Mirkovića. Jedan od uhapšenih muškaraca rođen je u Nikšiću, a ima prebivalište u Beogradu, dok je drugi rođeni Beograđanin, navedeno je iz policije. Za jednom osobom policija traga.

Mirković je ubijen, podsetimo, oko tri sata popodne u garaži zgrade u naselju Belvil na Novom Beogradu. Njegova likvidacija bila je poslednja u nizu kriminalnih ubistava u prethodna dva meseca u Srbiji.

Samo dan pre njega, u Beogradu je ubijen Vedran Repčić i to u sred dana ispred zgrade u kojoj je živeo, a mesec dana ranije u garaži tržnog centra „Ušće“ u Beogradu upucan je i Aleksandar Šarac. Iz policije je ranije saopšteno da je otkriven osumnjičeni za ubistvo Šarca, ali i da nije uhapšen, dok se o ubistvu Repčića nije oglašavala.

Zvanično nije saopšteno da li neko od pomenutih ubistava ima veze sa ratom klanova – škaljarskog i kavačkog – koji je izbio 2014. godine i koji je u sebe uvukao i sve druge značajnije kriminalne grupe u Srbiji. Više o tome pročitajte u našoj priči: Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države

Više o mafijaškim ubistvima pročitajte u „Crnoj knjizi“, našoj bazi kriminalnih likvidacija u Srbiji i Crnoj Gori

Comments are closed.