MUP: Uhapšene 93 osobe zbog korupcije i kriminala

MUP: Uhapšene 93 osobe zbog korupcije i kriminala

Foto: MUP

U više policijskih akcija širom Srbije uhapšene su 93 osobe, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).  Krivične prijave su podnete protiv još 38 lica.

Piše : Jelena Radivojević

U saopštenju policije navodi se da su akcije sprovedene sa ciljem suzbijanja kriminala i korupcije.

Među uhapšenima su odgovorna lica u HIP Azotara u Pančevu, bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministrarstvu pravde, poreskim upravama Zaječar i Leskovac, gradskim upravama u Vranju i Nišu, kao i šest policijskih službenika, navodi se u saopštenju.

U okviru akcije je kod 56 osoba zaplenjeno 3,3 kilograma marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, 17 komada ekstazija, kao i osam digitalnih vagica.

Policija je saopštila da je oduzela oružje – pet pištolja, jednu automatsku i dve lovačke, municiju različitog kalibra, jednu eksplozivnu napravu i jednu tromblonsku minu.

Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i kompjuterska oprema, navodi MUP.

1 Comment

  1. Pera kaže:

    Nije mi jasno zasto se ovo radi u akcijama? Zar ne moze policija ovo da radi u redovnim aktivnostima? Mozda je to zbog izbora… ionako ce vecina biti pustena bez ikakve osude…