MUP: Uhapšene 132 osobe, zaplenjeni oružje i droga

MUP: Uhapšene 132 osobe, zaplenjeni oružje i droga

Foto: MUP

U prethodnih nekoliko dana policija je uhapsila 132 osobe osumnjičene za trgovinu drogom ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Piše: KRIK

U više odvojenih akcija u Srbiji policija je zaplenila veću količinu oružja, više od 84 kilograma droge i otkrila pet laboratorija za uzgoj marihuane. Kako se navodi u saopštenju, zaplenjeno je 82,6 kilograma marihuane, 768 grama heroina, 145 grama kokaina, 855 grama amfetamina, 910 komada raznih tableta i manja količina hašiša.

Zbog posedovanja i trgovine drogom policija je uhapsila 94 osobe, a protiv još 50 osoba podnete su krivične prijave.

U saopštenju se navodi da je policija uhapsila 38 osoba zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja, a zbog istog krivičnog dela podnete su krivične prijave protiv još 74 osobe. Zaplenjene su 103 puške, 81 pištolj i revolver, škorpion, tri eksplozivne naprave, 572 grama eksploziva, šest bombi i 11.700 komada municije različitog kalibra.

MUP navodi i da je uhapšena 21 osoba za kojima su ranije raspisane poternice.

Podsetimo, od početka decembra policija je izvela više akcija u kojima su hapšene osobe zbog različitih krivičnih dela. MUP je juče saopštio da je uhapšeno 106 osoba zbog sumnje da su izvršile više od 200 krađa i razbojništava.

Comments are closed.