MUP: Uhapšena petočlana grupa zbog šverca oružja

MUP: Uhapšena petočlana grupa zbog šverca oružja

Pet osoba uhapšeno je zbog sumnje da su organizovale kriminalnu grupu za proizvodnju i prodaju oružja u Srbiji i Bosni i Hercegovini, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Piše: Jelena Radivojević

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su državljani Srbije Milan Kuljanin, policajac iz Lajkovca, njegov sugrađanin Miloš Pantelić, kao i Dalibor Krstić i Željko Filipović iz Lazarevca. U istoj akciji u BiH je uhapšen Boro Ćebić.

Krstić je označen kao organizator međunarodne kriminalne grupe koja se sumnjiči da je na teritoriji Beograda, Lazarevca, Lajkovca i opštine Rogatica u BiH držala i prodavala veću količinu vatrenog oružja. Boro Ćebić, državljanin BiH, je oružje i municiju dopremao iz Bosne u Srbiju, a ono je čuvano u kućama osumnjičenih i kasnije prodavano u Srbiji.

Prilikom pretresa kuća i vozila osumnjičenih, pronađene su dve automatske puške, dve poluautomatske puške, jedna skraćena puška, dva pištolja i oko 600 komada municije različitog kalibra, saopštio je MUP.

U saopštenju MUP-a piše i da je tokom hapšenja Ćebića u Republici Srpskoj nađeno oružje i to: devet tromblonskih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, puškomitraljez, automatska puška, poluatomatska puška, puška, dve bombe i oko 2.000 komada municije.

1 Comment

  1. Upitnik kaže:

    Pa, kako to da ni jedna kriminalna radnja ne može da se obavi bez ponekog policajca?
    Da li su to oni možda infiltrirani insajderi, a ovamo ih optužuju za kriminal?