MUP: Uhapšen osumnjičeni da je naoružan ušao u baštu kafića

MUP: Uhapšen osumnjičeni da je naoružan ušao u baštu kafića

(foto: mup.gov.rs)

Policija je saopštila da je uhapsila crnogorskog državljanina osumnjičenog da je juče naoružan automatskim pištoljem ušao u baštu jednog beogradskog kafića.

Piše: Bojana Pavlović

Uhapšeni, star 33 godine, sumnjiči se za nedozvoljeno nošenje oružja. On je, kako je saopštio MUP, juče oko 17 časova, naoružan ušao u baštu jednog kafića na Vračaru u Beogradu, a potom brzo pobegao u nepoznatom pravcu.

„Osumnjičeni nije upotrebio vatreno oružje, niti je bilo ko povređen“, piše MUP.

Prilikom pretresa stana u kom je boravio uhapšeni, policija je pronašla automatski pištolj „uzi“ sa prigušivačem, silikonsku masku i garderobu koju je nosio prilikom ulaska u kafić.

Iako policija u saopštenju ističe da osumnjičeni nije upotrebio oružje i nije nikog povredio, snimak iz kafića „Le Petit Bistro“ koji se juče pojavio na društvenim mrežama ukazuje da je u pitanju pokušaj ubistva.

Na snimku se vidi naoružan čovek u duskerici sa kapuljačom prilazi kafiću i rukom iza leđa poteže pištolj. U trenutku kada je ušao u kafić, u njemu je bilo mnogo ljudi. Mladići koji su sedeli za jednim od stolova prvi su ga opazili i razbežali se velikom brzinom zbog čega su mediji preneli da je među njima bila i potencijalna meta napadača. Maskirani muškarac je pošao za njima, a potom se okrenuo i trkom udaljio.

Ovakva scena nije neuobičajena u Srbiji i Crnoj Gori u prethodnih nekoliko godina – od kada traje rat kavačkog i škaljarskog kriminalnog klana. U njihovom sukobu stradala je najmanje 41 osoba, a u više slučajeva žrtve su likvidirane u restoranima i kafićima koji su bili prepuni gostiju. U dva navrata gosti su bili i nevine žrtve.  

U više slučajeva prilikom izvršenja ubistava ubice kavačkog i škaljarskog klana koristile su silikonske maske poput ove pronađene u stanu uhapšenog. 

Više o ratu klanova – o tome kako funkcionišu, biraju mete i vrše likvidacije, kao i o vezama koje imaju u policiji i državnom vrhu, pročitajte u našoj priči „Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države“.

Comments are closed.