MUP: Uhapšen organizator nasilja na auto-putu

MUP: Uhapšen organizator nasilja na auto-putu

Napad na auto-putu (foto: printskrin)

Policija je uhapsila dvadesetčetvorogodišnjaka zbog sumnje da je organizovao grupu mladića koji su drvenim palicama, bakljama i staklenim flašama prošle nedelje nasrtali na vozila na auto-putu „Miloš Veliki“, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Kako je ranije rečeno novinarima KRIK-a, mladići su na „Vajberu“ organizovali napad na navijače Crvene zvezde.

Piše: Jelena Radivojević

Tokom prethodnih dana uhapšeno je ukupno 11 mladića zbog sumnje da su nasilno zaustavili saobraćaj na auto-putu „Miloš Veliki“ i tom prilikom povredili nekoliko ljudi i oštetili automobile. Osmorici je određen pritvor, a u odnosu na dvojicu uhapšenih još uvek nije doneta odluka. Policija je otkrila da su i dva maloletnika bila deo grupe.

Poslednji su privedeni dvadesetčetvorogodišnji mladić, osumnjičen da je jedan od organizatora napada i jedan član grupe, kako je danas saopštila policija.

Za trojicom se još traga.

U krivičnim prijavava protiv njih piše da su se u grupnom razgovoru „Grobari Obrenovac“ na „Vajberu“ organizovali da napadnu navijače Crvene zvezde nakon fudbalske utakmice protiv kluba „Young boys“ tokom kvalifikacija za Ligu šampiona, rečeno je juče iz Osnovnog tužilaštva u Obrenovcu za KRIK.

Kod nekih od uhapšenih policija je pronašla baklje, palice i druge predmete za koje se sumnja da su korišćeni tokom napada na auto-putu.

Detaljnije pročitajte u posebnoj vesti.

Comments are closed.