MUP: Uhapšen muškarac zbog napada na novinara Cvetkovića

MUP: Uhapšen muškarac zbog napada na novinara Cvetkovića

Stefan Cvetković

Policija u Beloj Crkvi uhapsila je muškarca zbog sumnje da je sinoć ispred lokalnog kafića udario novinara Stefana Cvetkovića, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Osumnjičeni je u pritvoru, nakon čega će biti saslušan u tužilaštvu.

Piše: Jelena Radivojević

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu biće podneta krivična prijava protiv S.Z. (1979) zbog sumnje da je novinaru Stefanu Cvetkoviću naneo lakše telesne povrede. On se sumnjiči da je sinoć ispred jednog kafića u Beloj Crkvi udario Cvetkovića.

Osumnjičenom je određen pritvor do 48 sati nakon čega će biti saslušan u tužilaštvu.

Cvetković je sinoć na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj se vide rane na glavi i licu, kao i krvave fleke po odeći.

On je agenciji Beta rekao da je sedeo sa prijateljima u kafiću kada mu je prišla nepoznata osoba i udarila ga metalnim predmetom. Cvetković je rekao i da je pokušao da pobegne, ali da je napadač pokušao da ga pregazi automobilom.

On je rekao i da mu je pre dva dana ukinuto policijsko obezbeđenje jer je najnovijom procenom ustanovljeno da mu bezbednost nije ugrožena. Cvetković je dodao da je trenutno u Rumuniji radi lične sigurnosti.

Cvetković je dospeo u žižu javnosti sredinom prošlog meseca kada je prijavljen njegov nestanak kasno uveče 13. juna. Nepuna dva dana kasnije državni funkcioneri saopštili su da je novinar pronađen. Cvetković je potom održao konferenciju za štampu na kojoj je izneo detalje svog nestanka. On je tada tvrdio da su ga otela tri muškarca od kojih jedan nije bio maskiran i imao je „nešto slično policijskoj znački“.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozdravili su hapšenje napadača na Cvetkovića.

„Smatramo da je veoma važno da Cvetković bude u potpunosti bezbedan, kao i da se sva dešavanja oko njega u potpunosti razreše i saopšte javnosti“, navodi se u saopštenju NUNS-a i NDNV-a.

Comments are closed.