MUP: U više akcija uhapšeno 139 osoba

MUP: U više akcija uhapšeno 139 osoba

Foto: MUP

Policija je u više akcija prethodnih dana uhapsila 139 osoba zbog sumnje da su proizvodili i prodavali drogu i nedozvoljeno posedovali i nosili oružje, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Piše: Bojana Jovanović

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, zbog posedovanja narkotika radi dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju marihuane i halucinogenih pečuraka.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dve „zolje“, 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posebno je istakao oduzimanje 14,5 kilograma eksploziva, od čega je 11 kilograma oduzeto u fabrici za proizvodnju naoružanja „Krušik“.

„Jedan od zaposlenih je pokušao da iznese i proda više od 11 kilograma vojnog eksploziva ogromne razorne moći.“

Stefanović je rekao da je policija pokazala da je posvećena borbi protiv trgovine narkoticima i naoružanjem i da čini da Srbija bude stabilnija i bezbednija, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, pre oko dve nedelje, u više policijskih akcija širom Srbije usmerenih na suzbijanje kriminala i korupcije, uhapšene su 93 osobe. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Comments are closed.