MUP: U akciji „Signal“ uhapšene 74 osobe

MUP: U akciji „Signal“ uhapšene 74 osobe

Foto: MUP

Policija je jutros uhapsila 74 osobe, a protiv još 46 lica podneta je krivična prijava zbog sumnjie da su oštetili budžet Republike Srbije za oko dve milijarde dinara.

Piše : Jelena Radivojević

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović rekao je da se uhapšeni sumnjiče da su od 2007. do danas izvršili više krivičnih dela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje novca.

Republika Srbija šalje jasan signal da nema zaštićenih, da nema povlašćenih i da nikoga neće zaštititi niti partijska pripadnost, niti politički položaj, niti materijalni status. MUP će nastaviti odlučan obračun sa korupcijom“ rekao je Stefanović.

On je naglasio da su uhapšena dva sadašnja i dva bivša predsednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnete su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

Ministar je rekao da je ovime zadat „snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kada je reč o zloupotrebama u državnim organima“.

Među uhapšenima su predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović, bivši predsednik niške opštine Palilula Boban Džunić, bivši funkcioner opštine Plandište, funkcioneri opštine Mali Iđoš, kao i službenici PIO fonda u Pirotu, Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, Elektroprivrede Srbije, Republičkog geodetskog zavoda i komunalnog preduzeća „Toplana“ iz Bora.

Krivične prijave podnete su i protiv funkcionera opština Vlasotince, Mionica, Osečina, Ada i bivših funkcionera opštinа Bojnik i Petrovac.

Za tri osobe još se traga, navodi se u saopštenju MUP-a.

Comments are closed.