MUP: U akciji „Ares“ uhapšeno 360 osoba

MUP: U akciji „Ares“ uhapšeno 360 osoba

Foto: MUP

U policijskoj akciji širom Srbije danas je uhapšeno 360 osoba zbog različitih krivičnih dela, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare. Krivične prijave podnete su protiv još 202 osobe.

Piše: Bojana Jovanović

Akcija „Ares“ je, prema rečima ministra Stefanovića, bila usmerena prvenstveno na suzbijanje trgovine narkoticima. Tokom nje zaplenjeno je 167 kilograma narkotika – kokaina, heroina, hašiša, marihuane, ekstazija, otkrivene su tri laboratorije za proizvodnju marihuane.

Osim narkotika. oduzeto je i oružje – 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram eksploziva, šest bombi, više od 3000 komada municije.

Stefanović je rekao da je akcija sprovedena u 27 gradova i opština i rezultirala je hapšenjem 360 osoba, a protiv još 202 su podnete krivične prijave.

Uhapšeni su, kako je naveo Stefanović, osumnjičeni da su počinili različita krivična dela – proizvodnju i trgovinu drogom, ubistvo u pokušaju, silovanje, nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnog lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznuda, otmica, razbojništva, teške krađe.

1 Comment

  1. Boris kaže:

    laboratorije za proizvodnju marihuane?