MUP: Sedmoro uhapšeno zbog međunarodnog krijumčarenja ljudi

MUP: Sedmoro uhapšeno zbog međunarodnog krijumčarenja ljudi

(foto: mup.gov.rs)

Sedam osoba uhapšeno je zbog sumnje da su tokom ove godine omogućili ilegalan prelazak u Mađarsku većem broju Albanaca sa Kosova i Metohije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Sumnja se da su krijumčari za svoje usluge uzimali 3.000 evra po osobi.

Piše: Jelena Radivojević

Osumnjičeni se terete da su od sredine aprila do sredine maja ove godine omogućili većem broju osoba albanske nacionalnosti da ilegalno pređu u Mađarsku, kao i da su im dalje obezbedili transport do Austrije.

Oni su Albancima koji su želeli da odu u zemlje Evropske unije organizovali smeštaj u Subotici, a potom im omogućili da pešice, izbegavajući kontrole, pređu granicu, navodi MUP.

Pretpostavlja se da su im nakon toga krijumčari u međuzoni predavali dokumenta državljana Srbije sa kojima imaju sličnosti pomoću kojih su oni dalje nastavljali putovanje. Sumnja se da su za svoje usluge krijumčari uzimali 3.000 evra po čoveku.

Prilikom pretresa policija je kod osumnjičenih pronašla tri pištolja, 263 komada municije, oko 8.000 evra kao i više mobilnih telefona. Oduzeta su i četiri vozila za koja se sumnja da su korišćena prilikom krijumčarenja.

Hapšenje je izvedeno nakon višemesečne međunarodne istrage u saradnji sa policijom Mađarske i Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), a osumnjičeni će biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *