MUP: Policajci uhapšeni zbog sumnje na pokušaj ubistva

MUP: Policajci uhapšeni zbog sumnje na pokušaj ubistva

Arhivska fotografija (foto: mup.gov.rs)

Dvojica policajca i jedan crnogorski državljanin uhapšeni su zbog sumnje da su krajem prošlog meseca ispred ugostiteljskog objekta na Novom Beogradu učestvovali u pokušaju ubistva, dok se za četvrtim osumnjičenim traga, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Jelena Radivojević

Policajci iz stanice Palilula su u ranim jutarnjim časovima 30. juna prišli muškarcu koji je držao pištolj, pokazali službene legitimacije i razoružali ga, navodi se u saopštenju MUP-a gde se naglašava da dvojica službenika tada nisu bila na dužnosti. 

Žrtvi je potom prišao jedan od osumnjičenih i više puta ga ubo nožem u leđa. U saopštenju se navodi da je policija identifikovala tu osobu i da se za njim traga.

Policajci nisu pokušali da spreče napad, već je jedan od njih je zajedno sa dvadesetšestogodišnjim crnogorskim državljaninom žrtvu šutirao po glavi i telu, dok je drugi uzeo odbačeni pištolj, zadenuo ga za pojas i otišao. 

Nakon toga policajci su sastavili neistiniti izveštaj o tome šta se tog jutra dogodilo ispred novobeogradskog ugostiteljskog objekta.

Osim za pokušaj ubistva, policajci se sumnjiče i za zloupotrebu službenog položaja.

Sva trojica su saslušani u Višem tužilaštvu u Beogradu i određen im je pritvor do 30 dana.

Comments are closed.