MUP: Nastavak hapšenja u akciji „Ares“

MUP: Nastavak hapšenja u akciji „Ares“

Foto: MUP

U još jednom nastavku policijske akcije „Ares“ uhapšena je 251 osoba, a protiv 367 su podnete krivične prijave, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Piše: Nataša Marković

Uhapšeni su osumnjičeni da su izvršili različita krivična dela u vezi sa proizvodnjom i trgovinom drogom, zloupotrebom službenog položaja i posedovanjem oružja, navodi se u saopštenju.

„Oduzeto je 66 pušaka, od čega dve automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da je u opštini Zaječar pronađena ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije.

Među uhapšenima je šest policajaca jer su omogućili da se registruju vozila iako vlasnici nisu uplatili celokupan novčani iznose.

Policija je izvršila kontrolu 12 sportskih kladionica i podnela krivične prijave protiv vlasnika tri kladionice zbog sumnje da su ilegalno organizovali igre na sreću, piše u saopštenju. Tom prilikom zaplenjena je imovina vredna više od 300.000 evra.

U saopštenju se navodi i da je policija u prethodnom periodu intenzivno radila na hapšenju narko-dilera i da je poslata poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih.

Ovo je treće hapšenje u okviru akcije „Ares“.

Pre devet dana uhapšeno je 360 osoba zbog različitih krivičnih dela, dok je prošlog četvrtka privedeno još 213. Krivične prijave podnete su protiv 827 osoba.

Comments are closed.