MUP: Gradski menadžer Požarevca uhapšen zbog mita

MUP: Gradski menadžer Požarevca uhapšen zbog mita

Mitar Karadžić (foto: printskrin youtube/SAT TV)

Mitar Karadžić, gradski menadžer Požarevca, uhapšen je zbog sumnje da je primio 300 hiljada dinara mita, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Osim njega, uhapšene su još dve osobe zbog primanja i davanja mita.

Piše: Bojana Jovanović

Karadžić je, sumnja policija, u prostorijama Gradske uprave Požarevac primio 300.000 dinara mita od Zorana Njegovanovića, direktora firme „Telekomunikacija“ iz Blaca.

Mito je dobio jer je ranije Njegovanoviću javio da na određenu javnu nabavku nije pristigla nijedna ponuda, sumnja policija, nakon čega je Njegovanović dobio ugovor kod Gradske uprave Požarevac. Vrednost nabavke iznosila je gotovo 111 miliona dinara i odnosila se na izgradnju južnog sliva kišne kanalizacije, piše u policijskom saopštenju.

Njegovanović je takođe uhapšen zbog sumnje da je dao mito, a osim njih dvojice priveden je i Vladimir Stojimirović, direktor javnog preduzeća JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Požarevca, pod sumnjom da je uzeo mito.

Naime, Stojimirović se tereti da je takođe od Njegovanovića u jednom ugostiteljskom objektu primio pola miliona dinara mita, jer je prethodno promenio uslove tendera za izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Požarevcu.

Stojimirović je ove uslove prilagodio preduzeću „Telekomunikacija“, čime je ovoj firmi omogućeno da zaključi ugovor sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, sumnja policija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, piše u policijskom saopštenju.

Pogledajte snimak hapšenja:

Snimak: MUP

Comments are closed.