MUP: Četiri osobe uhapšene zbog finansijskih malverzacija u Majdanpeku

MUP: Četiri osobe uhapšene zbog finansijskih malverzacija u Majdanpeku

Foto: MUP

????????????????????????????????????

Četiri osobe uhapšene su zbog sumnje da su 3,7 miliona dinara sa računa fudbalskog kluba „Majdanpek“ i lokalnog fudbalskog saveza nezakonito prebacile na račune privatnih firmi i tako oštetili opštinski budžet, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Piše: Milica Vojinović

Zastupnik Rudarskog fudbalskog kluba „Majdanpek“ iz istoimenog mesta Ljubinko Prvulović i zastupnik Opštinskog fudbalskog saveza Ivan Pešić sumnjiče se da su od marta 2017. do marta 2020. godine novac koji su dobijali iz opštinskog budžeta uplaćivali privatnim firmama za fiktivne nabavke sportske opreme, saopštila je policija.

Vlasnik ovih firmi, četrdesetsedmogodišnji muškarac čije ime policija nije saopštila, navodno je zatim taj novac prebacivao dalje. Policija navodi da je novac uplaćivan na račune Danijele Vučković, direktorke firme „DVS Komerc-2017“ iz Paraćina koja je takođe uhapšena, i  još jednog muškarca iz Paraćina, čije ime nije saopšteno.

Oni su, sumnja policija, novac potom podizali sa svojih računa u banci i vraćali ga četrdesetsedmogodišnjem muškarcu, da bi ga on prosleđivao nazad Prvuloviću i Pešiću, a proviziju zadržavao za sebe. Reč je o ukupno 3,7 miliona dinara, navodi policija.

Uhapšeni se sumnjiče za pranje novca i zloupotrebu položaja.

Njima je određeno policijsko zadržavanje i trebalo bi da budu saslušani pred Posebnim odeljenjem za korupciju Višeg tužilaštva u Nišu. Policija je, piše u saopštenju, podnela krivične prijave protiv još dve osobe zbog sumnje da su takođe učestvovali u pranju novca iz budžeta Opštine Majdanpek.

Comments are closed.