MUP: 62 osobe uhapšene zbog različitih krivičnih dela

MUP: 62 osobe uhapšene zbog različitih krivičnih dela

Foto: MUP

Policija je u više akcija uhapsila 62 osobe zbog različitih krivičnih dela – prodaje droge, posedovanja oružja, krađa i krijumčarenja ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

U ovim akcijama zaplenjeno je oko pola kilograma kokaina, 120 grama heroina, 1,2 kilograma amfetamina, isto toliko marihuane i više od 300 tableta ekstazija.

Policija je zaplenila i eksploziv, četiri puške, šest pištolja, tri revolvera i municiju, oduzela novac vredan više od 15 hiljada evra, kao i nekoliko vozila, piše u saopštenju.

Kod jednog mladića u Beogradu pronađena je laboratorija za proizvodnju marihuane. On je uhapšen, a policija mu je oduzela i dva paketića sa marihuanom, drobilicu, bočicu sa uljem kanabisa, kao i 10.800 evra i oko 1.000 dolara.

Devojka i muškarac su uhapšeni u Beogradu jer je kod njih pronađena droga. Kod devojke je pronađena manja količina kokaina, dok je kod muškarca otkriven paket od 50 grama ove droge. Od njega je policija zaplenila i dva pištolja, više od kilogram eksploziva i detonatorske kapisle.

U Leskovcu su uhapšene dve devojke zbog prevare, jer su se, kako se sumnja, predstavljale kao osobe koje skidaju crnu magiju. One su navodno govorile ljudima da sav novac i zlato umotaju u tkaninu, stave ispod kreveta i ne diraju nekoliko dana, nakon čega bi novac i zlato, koristeći nepažnju ljudi, krale, piše u saopštenju policije.

Dvojica mladića uhapšena su jer se sumnjiče da su upali kroz prozor u kancelariju Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“ i odatle ukrali 5.500 hiljada dinara, dva ručna sata i zlatni nakit.

Nekoliko osoba tokom ovih akcija uhapšeno je i zbog posedovanja pornografskog sadržaja koji je nastao iskorišćavanjem maloletnika.

Comments are closed.