Mišković: Optužnica protiv mene lažna i izmišljena

Mišković: Optužnica protiv mene lažna i izmišljena

Miroslav Mišković (foto: KRIK)

Biznismen Miroslav Mišković kome se sudi za utaju oko 320 miliona dinara poreza rekao je danas, iznoseći završnu reč, da je optužnica protiv njega lažna i izmišljena. Mišković je istakao da je optužen pod pritiskom.

Piše: Milica Vojinović

„Optužnica protiv mene je izmišljena i lažna. Sa takvom optužnicom meni se sudi već šest godina bez i jednog jedinog dokaza“, rekao je Mišković i optužio tadašnjeg tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića da je naredio da se podigne optužnica.

Naveo je i da je njegovo hapšenje „sprovedeno uz medijsku hajku“, odnosno pomoću tabloida.

„Ni posle šest godina javnost u Srbiji ne razume zašto se meni sudi“, kazao je biznismen.

Obraćajući se sudijama Mišković je istakao da „sude vodećem privredniku u regionu“, čija je kompanija zaposlila 25.000 ljudi, dodavši da je iste godine kada je navodno utajio porez u budžet Srbije uplatio oko 300 miliona evra.

„A zašto mi se sada sudi? Za utaju poreza od 2,8 miliona evra.“

Miškovićeva odbrana od početka tvrdi da porez zbog kog mu se sudi nije, po tadašnjim propisima, ni trebalo da se plati. On se i danas osvrnuo na ovaj deo odbrane i to što je sudija tražila mišljenje Narodne skupštine u vezi sa ovim.

„I kod vas postoji dilema, a ja sam morao tada da znam da ima (obaveze plaćanja poreza)“, naveo je on.

Mišković, koji se tereti da je sina Marka savetovao kako da utaji porez, rekao je danas da je savetovao i ministre i premijere, ali nikada u vezi sa porezom jer se u to ne razume.

„Sudite na osnovu vaše savesti, na osnovu dokaza i po zakonu“, završio je Mišković današnje izlaganje pred sudom.

Presuda protiv njega biće objavljena početkom marta. To će biti druga presuda u ovom postupku pošto je 2016. godine osuđen na pet godina zatvora za utaju poreza, dok je istom odlukom oslobođen optužbi za izvlačenje novca iz putarskih preduzeća.

Apelacioni sud potvrdio je oslobađajući deo presude, a za utaju poreza naložio je ponovno suđenje.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Miroslavu Miškoviću.

Comments are closed.