Ministri uvećali svoju imovinu, Nikoliću porasla penzija

Ministri uvećali svoju imovinu, Nikoliću porasla penzija

Promene u imovinskom kartonu Agenciji za borbu protiv korupcije prijavilo je nekoliko ministara –Jadranka Joksimović kupila je dvosoban stan, Nenad Popović automobil „mercedes“, a izmene u imovini koje su prijavili Zlatibor Lončar i Zoran Đorđević nisu javno objavljene. 

Piše: Jelena Radivojević

Nenad Popović, srpski ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, postao je bogatiji za automobil „mercedes“  koji je kupio između januara i marta 2018. godine, pokazuje novi imovinski karton koji je podneo Agenciji za borbu protiv korupcije.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kupila je u proteklih godinu dana dvosoban stan nešto manji od 60m2 navedeno je u njenom najnovijem izveštaju o imovini na sajtu Agencije.

Izmene u imovinskim kartonima ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića nisu javno objavljene na sajtu Agencije. Postoji mogućnost da su te izmene nastale u imovini supružnika ili dece, a Agencija takve informacije ne objavljuje.

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić prijavio je Agenciji da je počeo da prima još jednu penziju. Osim dosadašnjih 25.000 dinara, od januara dobija još 72.000, pa je sada celokupan iznos njegovih mesečnih primanja nešto veći od 97.000 dinara.

Svi funkcioneri dužni su da prijave promene u svom imovinskom stanju Agenciji za borbu protiv korupcije najkasnije do 31. januara naredne godine ili mesec dana nakon stupanja na novu funkciju. Funkcioneri Agenciji podnose izveštaj koji se odnosi i na članove najuže porodice ali ti podaci se ne objavljuju javno.

Imovinu političara i njihove poslove možete pratiti i u našoj bazi.

Comments are closed.