Ministarka pravde tvrdi da srpsko tužilaštvo sarađuje sa kosovskim

Ministarka pravde tvrdi da srpsko tužilaštvo sarađuje sa kosovskim

Nela Kuburović (foto: Ministarstvo pravde)

Nela Kuburović

Ministarka pravde Nela Kuburović negirala je navode kosovskog tužilaštva da Srbija nije dostavila ključne podatke u istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Navela je da srpsko tužilaštvo nije odgovorilo samo na jedan zahtev Prištine koji je bio nejasan i neprecizan.

Piše: Milica Vojinović

U saopštenju ministarke Kuburović piše da je Tužilaštvo za organizovani kriminal odgovorilo na sedam od osam zahteva za informacije koje je Priština uputila.

„Uzimajući u obzir da je jedna od zamolnica sadržala više različitih zahteva koji su bili nejasni i neprecizni i dalje je u toku postupanje po njima i uskoro će odgovori biti prosleđeni prištinskim organima“, stoji u ministarkinom saopštenju.

Prema njenim rečima beogradsko tužilaštvo poslalo je Prištini tri zahteva od kojih su oni odgovorili „samo delimično na pojedina“. Kuburović nije precizirala o kom broju se radi.

Da li su neke od informacija od suštinskog značaja za rasvetljavanje ubistva nije pitanje za Ministarstvo pravde, već za one koji postavljaju zahteve, navela je Kuburović.

Podsetimo, kosovsko tužilaštvo juče je saopštilo da je do sada podnelo više zahteva u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića za saradnju, ali da nije dobilo odgovor.

„Do sada smo dobili samo neke informacije koje nisu od suštinskog značaja za rasvetljavanje slučaja, jer još uvek nismo dobili IMEI (međunarodni identifikacioni broj mobilnog telefona), SMS, kartografiju i dolazne i odlazne pozive“.

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju

Comments are closed.