Minić: Policija i tužilaštvo da saopšte detalje istrage protiv Lončara

Minić: Policija i tužilaštvo da saopšte detalje istrage protiv Lončara

Zlatko Minić (foto: mc.rs)

Zlatko Minić iz organizacije Transparentnost Srbija smatra da su policija i tužilaštvo dužni da javnosti dostave detalje o vezi ministra Lončara sa zemunskim klanom.

 Piše: Pavle Petrović

„Najlakše je reći da je posredi neverovatna koincidencija kao što je ministar rekao, ali bi bilo jako bitno za javnost da se objave svi podaci u vezi sa tom transakcijom i sa postupanjem policije i tužilaštva, pošto smo čuli da je policija za slučaj bila zainteresovana i da je to raščišćeno. Prosto, najlakše je reći da je reč o koincidenciji i skrenuti pažnju na, u ovom slučaju, potpuno irelevantne stvari kao što su ko finansira KRIK i kakav je odnos KRIK-a sa pojedinim ljudima iz policije“, rekao je Minić.

Minić je izjavio da kupoprodajni ugovor koji je KRIK objavio bacio potpuno novo svetlo na slučaj Lončareve veze se zemunskim klanom i da je zbog toga neophodno da nadležni javnosti objasne da li se za vreme istrage protiv ministra Lončara znalo za ovaj stan, kao i to da li je stan dobijen na poklon ili je plaćen.

„U vreme kada su svedoci dali iskaz Zlatibor Lončar nije bio aktivan političar – bio je doktor u Kliničkom centru, tako da ne verujem da je postojala želja ili namera da se na njega baci ljaga iz političkih razloga. Možda postoje neki drugi razlozi zašto bi ga ‘ocrnjivao’ svedok saradnik u svemu tome“, kaže Minić.

On je dodao i da se možemo nadati da organi rade svoj posao, a da o tome nisu obavestili javnost.

„Postoji bojazan da se još uvek ništa nije pokrenulo ili, kao što se do sada dešavalo, da se čeka kako će se prvo političari o tome izjasniti“, zaključio je Minić.

 

Comments are closed.