Milutinu Jeličiću Jutki pritvor zbog restorana na Pančićevom vrhu

Milutinu Jeličiću Jutki pritvor zbog restorana na Pančićevom vrhu

Milutin Jeličić Jutka (foto: printskrin N1)

Bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki određen je pritvor do trideset dana zbog sumnje da je dozvolio da se mimo zakona na Kopaoniku postavi sedam privremenih objekata, među kojima je i sporni restoran na Pančićevom vrhu. Bivši predsednik opštine Brus nedavno je odslužio tromesečnu zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji nad bivšom saradnicom Marijom Lukić.

Piše: Jelena Radivojević

Osim Jeličića u pritvoru ostaje i njegov bivši pomoćnik Miloš Azdejković, dok je preostalih šestoro osumnjičenih koji su bili zaposleni u opštini Brus pušteno na slobodu, rečeno je KRIK-u u Višem sudu u Kraljevu. Oni su uhapšeni pre dva dana. Policija je tada saopštila da Jeličića sumnjiči za krivična dela u vezi sa izgradnjom objekata na Kopaoniku.

Jeličić je, sumnja policija, 2017. i 2018. donosio odluke i zaključke koji nisu bili u njegovoj nadležnosti i tako omogućio pojedincima da na ovoj planini postave privremene objekte. Vlasnici su nakon toga priključili objekte na postojeću infrastrukturnu mrežu.

Miloš Azdejković mu je pomogao, smatra policija, tako što je posredovao kod komunalnih inspektora da ne izvrše nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka „Kopaonik“. 

Istragom su obuhvaćeni i inspektori i druge osobe koje su bile na odgovornim pozicijama u opštini Brus jer su, kako se sumnja, lažirali dokumentaciju u vezi sa ovim objektima.

Među spornim objektima je i onaj koji je postavljen na Pančićevom vrhu, o čemu su godinama pisali BIRN i Insajder. Betonski objekat veći od hiljadu kvadrata nikao je 2017. nelegalno i u njemu je otvoren restoran, a iako je u međuvremenu naloženo da se sruši to nije učinjeno. Institucije su međusobno prebacivale odgovornost – Ministarstvo građevinarstva nije srušilo objekat jer je tražilo da policija obezbeđuje rušenje, dok su iz policije tvrdili da mora da se dokaže da je potrebna njihova intervencija kako bi učestvovali.

Objekat ne samo da nije srušen, već je investitorka Snežana Mitković u novembru prošle godine izvršila i njegovu adaptaciju – kvadratura je smanjena, a objekat oblažen drvetom kako bi izgledao kao montažni za koji je prvobitno i dobila dozvolu, pisao je Insajder.

Bivši predsednik opštine Brus uhapšen je nedugo nakon što je izašao iz zatvora u kome je odslužio tromesečnu kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji nad bivšom saradnicom Marijom Lukić.

Comments are closed.