Milan Radoičić izbegao novinare posle sastanka sa Vučićem

Milan Radoičić izbegao novinare posle sastanka sa Vučićem

Goran Rakić (foto: krik.rs)

Današnjem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika kosovskih Srba prisustvovao je i Milan Radoičić koga kosovska policija traži zbog ubistva Olivera Ivanovića.

Pišu: Vesna Radojević, Milica Vojinović

Radoičić je na Andrićevom vencu bio zajedno sa predsednikom Srpske liste i gradonačelnikom severnog dela Kosovske Mitrovice Goranom Rakićem i drugim predstavnicima Srba sa Kosova. Na sastanku se, kako su ispričali novinarima, govorilo o situaciji na Kosovu nakon uvećanja taksi na proizvode iz Srbije.

Radoičiću, međutim, novinari nisu mogli da postave pitanje jer se, izašavši među poslednjima iz zgrade predsedništva, okrenuo u pravcu parkinga i otišao.

Novinari KRIK-a pitali su gradonačelnika Rakića gde je Radoičić, da li planira da ode na Kosovo, kao i zbog čega se nije obratio javnosti.  Odgovor, međutim, nisu dobili. Rakić je kazao da je to pitanje za gospodina Radoičića.

„Trenutno je u Beogradu, zaista ne znam gde će se uputiti Milan Radoičić. Možda je imao druge obaveze“, dodao je.

Podsetimo, kosovska policija krajem prošle nedelje uhapsila je tri osobe u vezi sa Ivanovićevim ubistvom. Od tada tragaju i za Radoičićem jer ga, kako su naveli u saopštenju, u trenutku hapšenja nisu pronašli u njegovom stanu.

Dan pre nego što su se hapšenja dogodila Radoičić je bio na sastanku u Beogradu sa predsednikom Vučićem i drugim predstavnicima Srpske liste.

Na dan hapšenja, Vučić je novinarima KRIK-a rekao da se Radoičić nalazi na Kosovu, što kosovska policija zna.

Predsednik i drugi srpski zvaničnici u svojim izjava već danima navode da je Radoičić nevin i da je slučaj politički motivisan.

O Radoičiću je nekoliko meseci pre ubistva govorio i Ivanović. U intervju za BIRN u oktobru prošle godine govorio o njemu kao kriminalcu bliskom vladajućoj stranci koji drži poluge vlasti na severu Kosova.

Ivanović je tada naveo i da je zabrinut zbog činjenice da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao Radoičića kao primer borca za opstanak srpstva na Kosovu.

Predsednik Vučić je pre tri dana u intervjuu na RTS-u ovo ponovio rekavši da je uveren da su Radiočića pri hapšenju hteli da likvidiraju jer je, kako je naveo, čovek broj jedan za odbranu Kosovske Mitrovice.

Više o Milanu Radoičiću pročitajte ovde

2 Comments

  1. samo opusteno kaže:

    ovo kao da gledam kum-11

  2. Сеновић kaže:

    Рада Трајковић нешто зна.