Mićo Nikolić Sarma osuđen na 14 i po godina zatvora

Mićo Nikolić Sarma osuđen na 14 i po godina zatvora

Sudnica Višeg suda (foto: KRIK)

Novosađanin Mićo Nikolić zvani Sarma i članovi njegove grupe osuđeni su danas u Višem sudu u Beogradu na ukupno više od 60 godina zatvora zbog trgovine marihuanom. Nikoliću je izrečena kazna od 14 i po godina zatvora.

Piše: Milica Vojinović

Nikolić je osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je krijumčarila marihuanu sa Kosova i iz Albanije.

Ovo je druga presuda njegovoj grupi, doneta četiri godine nakon što je prethodnu, kojom je Nikolić osuđen na 13 godina zatvora, ukinuo Apelacioni sud u Beogradu i naložio novo suđenje.

Nikolić je uhapšen 2012. godine i posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru pušten je da se brani sa slobode. Tri godine kasnije, međutim, ponovo je uhapšen jer je pokušao da podmiti svedoka u postupku koji se vodio protiv njega. Ponudio mu je 30.000 evra, kao i da mu mesečno isplaćuje dodatnih 1.000 evra da novim, lažnim svedočenjem utiče na ishod suđenja, saopštilo je tada Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Osim Nikolića danas su za šverc droge osuđena još petorica – Agron Hodža na 13 godina zatvora, Rajko Savić na 11, Miloš Ivaz na 10 i po godina, Ismail Krasnići na sedam, a Miodrag Vranić na četiri godine zatvora.

Milana Nikolić, Dragoslav Drobnjaković i Miloš Bajić osuđeni su zbog ometanja dokazivanja u ovom slučaju.

Detalji šverca marihuane

Nikolićeva grupa bavila se švercom droge od avgusta 2011. do marta 2012. godine, piše u optužnici. Marihuanu su nabavljali na Kosovu i u Albaniji i krijumčarili je do Novog Sada gde su je prodavali lokalnim narko-dilerima.

Drogu je nabavljao Novopazarac Agron Hodža, a drugi članovi grupe od njega su je preuzimali na Kosovu i vozili u Novi Sad. Marihuanu su skladištili u iznajmljenim stanovima i lokalima, a potom je prodavali lokalnim dilerima, utvrdilo je tužilaštvo.

Policija je grupu uhapsila 2012. nakon što je presrela automobil sa 66 kilograma marihuane na putu ka Novom Sadu, u blizini Kraljeva. U gepeku i na zadnjem sedištu pronašla je 60 paketa sa drogom koji su bili oblepljeni providnom folijom.

Potom je pronašla još 16 kilograma u jednom stanu u Novom Sadu koji je služio kao „štek“ za skrivanje droge.

Dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem možete pronaći u arhivi dokumentacije.

Comments are closed.