Mićo Nikolić Sarma osuđen na 13 godina zatvora

Mićo Nikolić Sarma osuđen na 13 godina zatvora

Sudnica Višeg suda

Novosađanin Mićo Nikolić zvani Sarma osuđen je danas u Specijalnom sudu na 13 godina zatvora zbog trgovine drogom. Članovi njegove grupe dobili su kazne od tri i po do 13 godina zatvora.

Piše: Bojana Jovanović

Nikolić je u martu 2012. godine uhapšen zbog sumnje da je organizovao grupu koja je krijumčarila marihuanu. Optužnica je podignuta u septembru iste godine, a dopunjena je u maju 2015. Nikolić je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode.

Početkom novembra ponovo je uhapšen – ovog puta jer je pokušao da podmiti svedoka u postupku u kom je danas osuđen. Svedoku je ponudio 30.000 evra, kao i da mu mesečno isplaćuje dodatnih 1.000 evra, da izmeni iskaz i da novim, lažnim svedočenjem utiče na ishod suđenja, saopštilo je tada Tužilaštvo za organizovani kriminal. Sa Nikolićem su uhapšeni njegova supruga i dva saradnika.

Detalji optužbe

Mićo Nikolić Sarma optužen je da je u periodu od avgusta 2011. do marta 2012. godine organizovao kriminalnu grupu za krijumčarenje narkotika.

Grupa je marihuanu kupovala na Kosovu i u Albaniji i krijumčarila je do Novog Sada gde je drogu u manjim količinama prodavala lokalnim narko-dilerima.

Agron Hodža Toni iz Novog Pazara je za Nikolića nabavljao marihuanu, tvrdi tužilaštvo. Nikolić i njegov saradnik Rajko Savić sreli su se sa Hodžom više puta u Novom Sadu i na Kosovu. U Novom Sadu sastajali su se u kafiću „Sterija“, kao i u kancelarijama Nikolićeve kompanije „Blue Line NS gradnja“.

Nakon što Hodža nabavi marihuanu, članovi grupe su dolazili na Kosovo, preuzimali drogu i prevozili je do Novog Sada. Tu su marihuanu preuzimali drugi pripadnici grupe, skladištili je u iznajmljene stanove i poslovne lokale, pa je potom prodavali tamošnjim narko-dilerima, navodi se u optužnici.

Sredinom novembra 2011. godine grupa je prodala 90 kilograma marihuane koju su, nakon što su je prebacili sa Kosova, krili u pomoćnom objektu u selu Vitanovac nadomak Kraljeva.

Nikolić, Savić i Hodža su početkom januara 2012. godine dogovorili da Hodža nabavi 200 kilograma droge. Hodža je angažovao Dragana Crvenicu da ode na Kosovo i preuzme drogu. Primopredaja je obavljena nedaleko od Uroševca. Iz parkiranog „pik-ap“ vozila Crvenica je u svoj „audi a6“ prebacio 66 kilograma marihuane, koliko je mogao da spakuje u automobil. Sutradan je sa još jednim saradnikom krenuo ka Novom Sadu.

U blizini sela Bogutovac kod Kraljeva, policija je zaustavila automobil. U gepeku i na zadnjem sedištu pronašla je dve plastične šarene torbe, dve velike plave kese i beli platneni džak. U njima se nalazilo 60 paketa oblepljenih providnom folijom, napunjenih marihuanom.

Policija je tada pretresla i jedan stan u Novom Sadu koji je služio za skrivanje droge i u njemu pronašla oko 16 kilograma marihuane upakovane u 20 paketa, kao i digitalnu vagicu za precizno merenje.

Agron Hodža osuđen je danas na 13, a Rajko Savić na 11 godina zatvora. Specijalni sud izrekao je kazne i ostalim članovima grupe – Miloš Ivaz osuđen je na 10 i po, Ismail Krasnići na sedam, a Miodrag Vranić na tri i po godine zatvora. Dragan Crvenica ranije je osuđen na sedam i po godina zatvora.

 

Dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem možete pronaći u arhivi dokumentacije.

Comments are closed.