Menadžerka KRIK-a jedna od heroina Balkana

Menadžerka KRIK-a jedna od heroina Balkana

Jelena Vasic (foto: privatna arhiva)

Jelena Vasić, menadžerka KRIK-a, jedna je od heroina Balkana koje svakodnevno ruše barijere i utiru put mlađim generacijama novinarki i medijskih radnica, po izboru portala Balkansmedia.

Piše: Jelena Radivojević

Portal Balkansmedia izabrao je šest medijskih radnica sa Balkana koje će promovisati tokom marta kako bi im dao prostor u medijima i pokazao mlađim generacijama žena u medijima da nisu same, da imaju podršku i temelje od kojih mogu da krenu.

„Žene na Balkanu najčešće pronalazimo u ulozi novinarki, a veoma retko u ulogama direktorki, glavnih urednica, menadžerki i članica upravljačkih struktura medija. Želimo da vam predstavimo žene koje, hrabro poput onih pre njih, brišu granice i kroje neke nove norme medijskog delovanja u regiji“, piše u saopštenju Balkansmedia.

Jedna od njih je Jelena Vasić, menadžerka i novinarka KRIK-a, navodi Balkansmedia.

Ilustracija: Lejla Ahmedspahić

Vasić je u društvu koleginica iz zemlje i regiona koje su takođe ponele titulu heroina Balkana – i Gordane Bjeletić, glavne i odgovorne urednica portala „Južne Vesti“, Marijane Bojanić, izvršne direktorke podgoričke televizije „Vijesti“ i „Daily Press“-a, kao i Vildane Selimbegović, glavne i odgovorne urednice i direktorke „Oslobođenja“ u Bosni i Hercegovini.

Osim njih, prizanje su dobile i izvršna direktorka kosovskog medija „Radio kontakt Plus“ Mirjana Milutinović i Ana Anastasovska, glavna urednica online izdanja „Sloboden Pečat“ iz Severne Makedonije.

„Balkansmedia ima posebno zadovoljstvo da se pohvali saradnjom sa sjajnim novinarkama, urednicama i direktorkkama medija širom Balkana i u saradnji sa ilustratorkom Lejlom Ahemedspahić kreirali smo šest ilustracija za šest neverovatnih medijskih radnica na Balkanu“, piše u saopštenju.

Balkansmedia je USAID-ov projekat pomoći medijima na Balkanu koji sprovode organizacije Internews i FHI 360.

Comments are closed.