Marija Mali sutra daje iskaz u tužilaštvu

Marija Mali sutra daje iskaz u tužilaštvu

Marija Mali (foto: N1)

Više javno tužilaštvo trebalo bi da sutra sasluša Mariju Mali, bivšu suprugu gradonačelnika Beograda Siniše Malog, u vezi sa navodima koje je iznela u intervjuu za KRIK.

Piše: Bojana Jovanović

Tužilaštvo je Mariju Mali pozvalo krajem februara da da iskaz u vezi sa tvrdnjama da je njen bivši suprug Agenciji za borbu protiv korupcije dostavio netačan izveštaj o imovini i prihodima. Prethodno saslušanje bilo je zakazano za 30. mart, ali je odloženo pošto je tužilac bio na službenom putu.

Marija Mali sporna izjava

Sporna izjava

Marija Mali je u februaru u intervjuu za KRIK rekla da gradonačelnik Beograda prikriva da poseduje nekretnine, među kojima stan u kompleksu „Oaza“ u Beogradu i dva apartmana na Kopaoniku. Ispričala je i da je bila ucenjena da deo njegove imovine u izveštaju Agenciji za borbu protiv korupcije prikazala kao svoju.

„Siniša i njegov advokat Igor Isailović došli su na ideju da prikažu da sam posle smrti oca pronašla novac koji sam potom koristila za svakodnevne potrebe. Stigla mi je poruka od Isailovića: ’Marija, treba da potpišeš izjavu za Agenciju za borbu protiv korupcije’. Rekla sam: ’Ne dolazi u obzir, ne želim da radim takve stvari’. Imam tu prepisku sa njim. Onda sam otišla kod Siniše u kabinet i rekla mu: ’Nemoj to da radiš’, ali je on upotrebio svoje pregovaračke sposobnosti da mi objasni kako je to jako bitno zbog dece. Da ja time moram da zaštitim decu. Ja sam, naravno, pre svega, majka“, ispričala je Marija za KRIK.

Na ovaj način, Mali je prikrio poreklo 95 hiljada evra.

Ona je za KRIK ispričala i da joj je suprug priznao da je organizovao rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali. Uradio je to, kako je rekla, da bi otklonio smetnje izgradnji projekta „Beograd na vodi“.

„Ispričao je to kao najobičniji događaj. ’Imao sam problem, neki nisu hteli da se isele. Organizovao sam akciju raščišćavanja. Došli su ljudi u sred noći, malo tamo nešto polupali. Ništa strašno nisam uradio, ali eto sve sam ja sâm organizovao, izveo sam akciju’. To su bile, po njegovim rečima, neke barakice tamo, kolibice“, rekla je Marija Mali.

Marija Mali je rekla i da zna koja je firma učestvovala u rušenju, ali nije želela da naziv firme iznese u javnost. Detaljnije pročitajte u intervjuu sa Marijom Mali.

Pročitajte šta je otkrila Agencija za borbu protiv korupcije tokom kontrole izveštaja o imovini i prihodima Siniše Malog u tekstu: Izveštaj Agencije o Malom: 24 stana, pranje novca i prikrivanje imovine.

Comments are closed.