Marija Mali: Siniša mi se pohvalio da je organizovao rušenje u Savamali

Marija Mali: Siniša mi se pohvalio da je organizovao rušenje u Savamali

Siniša Mali

SRBIJA BEOGRAD NA VODI RUSENJE

Bivša supruga gradonačelnika Beograda u intervjuu za KRIK otkriva da joj je Siniša Mali ispričao da je organizovao rušenje „nekih kolibica“ u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

Piše: Dragana Pećo

Dan nakon bespravnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, Siniša Mali se pohvalio da je učestvovao u tome, kaže za KRIK Marija Mali. Objasnio je, kako ona tvrdi, da je morao da otkloni smetnje izgradnji projekta „Beograda na vodi“.

Ja sam u to vreme bila u Crnoj Gori sa decom koja su bila na raspustu. Izbori su bili 24. aprila, on je odmah sutradan došao avionom. Ispričao je to kao najobičniji događaj. ’Imao sam problem, neki nisu hteli da se isele. Organizovao sam akciju raščišćavanja. Došli ljudi u sred noći, malo tamo nešto polupali. Ništa strašno nisam uradio.’ To su bile, po njegovim rečima, neke barakice tamo, kolibice“, ispričala je Marija Mali za KRIK.

U tom trenutku, kako je navela, nije se očekivalo da će slučaj „kao bomba“ odjeknuti u medijima.

Uopšte se nije pretpostavilo da iko može da primeti da se rušilo. Valjda dok je trajala izborna euforija, dok se narod radovao pobedi premijera, taj događaj je trebalo da padne u senku. Siniša je imao zadatak da očisti taj prostor, jer je ispregovarao sa Arapima da tu izgradi ʼBeograd na vodiʼ.“

Marija Mali kaže da joj je Siniša rekao ime kompanije čijim se bagerima rušilo, ali taj detalj nije želela da iznese u javnost.

Podsetimo, privatni objekti u beogradskoj četvrti Savamala srušeni su bagerima u izbornoj noći prošle godine. Osobe pod fantomkama koje su učestvovale u rušenju lišavale su slobode građane koji su se tu zatekli.

Gradonačelnik je negirao učešće u ovim događajima, dok je premijer Aleksandar Vučić kao odgovorne označio najviše organe gradske vlasti u Beogradu, ali nije želeo da imenuje osobe koje su naložile i koordinisale rušenje.

U intervjuu koji ćemo objaviti sutra, Marija Mali otkriva detalje kako je bila primorana da učestvuje u sumnjivim poslovima bivšeg supruga. Navodno, morala je da mu pomogne da Agenciju za borbu protiv korupcije slaže za 95.000 evra prihoda čije poreklo nije mogao da objasni. Kako tvrdi, postavljao ju je na mesta direktora ofšor kompanija bez njenog znanja, pri čemu nije znala ni čemu neke od tih firmi služe.

Marija Mali u intervjuu otkriva koju imovinu gradonačelnik Beograda ne vodi na svoje ime, otkriva šta joj je rekao o slučaju Savamala i brojnim drugim poslovima. Marija Mali je za većinu tvrdnji pokazala dokaze u vidu prepiski, računa, overenih izjava i drugih dokumenata.

Pomozite KRIK-u da nastavi da istražuje korupciju. Sve informacije o tome kako da donirate KRIK možete pronaći na ovom linku.

16 Comments

 1. Milorad kaže:

  AAaaaaaaaaaa sad znamo ko je taj kompletni idijot 🙂

 2. Janko kaže:

  E sve nismo znali da je on organizovao,Sinisi ostavka, a njegovoj bivsoj zeni krivicna prijava za neprijavljivanje kriminala. Decu isto institucije da povedu racuna, ne mogu niona biti bolja od ovih olosa.

  • doo kaže:

   Porodica nije u obavezi da prijavi clana porodice za izvrsenje krivicnog dela.

 3. Zerfri kaže:

  Nju u aps kao saučesnika zajedno sa njima

 4. Slaven Kovacevic kaže:

  Pokušavaju da operu Vučića pred izbore, pa tovare Malog, koji, sve da je u tome i učestvovao, nije smeo ni da pomisli to da uradi bez vođinog znanja i blagoslova, najverovatnije naređenja. Stvarno bedno.

 5. Danijel kaže:

  Nije bilo potrebe da me bilo ko ubeđuje u to ko stoji iza rušenja u Savamali. Sve je bilo jasno ko 1+1.
  Inače sam čuo da su glavni investitori Beograda na vodi iz Srbije, koji preko, Arapa koji glume investore, ulažu svoje novce iz Srbije u taj projekat, i tako peru pare!

 6. SNS-ovac kaže:

  Vucic je mislio na bivse organe gradske vlasti,bivsa vlast je za sve kriva!!!

 7. Gile kaže:

  Negde sam procitao da se razvode pa sad pokusava da ga unisti sa laznim informacijama. Ako je tacno sto do sad nije iznela nego sa lazima verovatno ce da ga ucenjuje.

 8. Cope kaže:

  Eto vam ga gradonacelnik pa ga imajte

 9. bogatic smo sa cirkusima u svim pravcima

 10. Proficap kaže:

  Ma Soros je placa u dogovoru sa Jeremicem i Jankovicem… eto vam sutra takvog odgovora, i sve ce proci bez problema, bas kao i rusenje. Mozemo i ocekivati neka hapsenja kao kada su oslobodili Subotica, ili „krizu“ na Kosovu, bas kao kada je bilo fusenje zida, neko maskiranje da se ljudima skrene paznja sa Sinise.

 11. LAVICA kaže:

  CENZURISANO,AAA BOLI!!!

 12. Lepi kaže:

  Bravo za ovu informaciju! Kluko se odmotava!

 13. Polako. Ne treba žuriti, ali ni razvlačitti. Treba pamtiti i beležiti. Sve te osobe, nećemo reći ljudi, ti veoma nesposobni a beskrupulozni neprijatelji Beograda pre svega, pa i Srbije koja im nije po volji, treba da plate punu cenu za svoje kriminalne i štetočinske rabote. Zatvori, na dug period, oduzimanje imovine, u Srbiji i po svetu sklonjene, bez prava na penziju. Kazne za primer novim generacijama.