Mali: Ristić neće biti smenjen

Mali: Ristić neće biti smenjen

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali smatra da nema potrebe za smenom načelnika komunalne policije Nikole Ristića iako je to preporuka zaštitnika građana.

Piše: Dragana Pećo

Nakon jučerašnje izjave da ne razmišlja o smeni načelnika komunalne policije, gradonačelnik je danas rekao novinarma da je detaljno pročitao izveštaj zaštitnika građana, ali da smatra da je njegovo izvinjenje novinarima dovoljno.

pomozite-KRIK„Ja sam se toga dana kada se incident desio izvinio novinarima, a izvinila se i komunalna policija“, rekao je Mali i dodao da nema potrebe za Ristićevom smenom.

Zaštitnik građana je tražio smenu načelnika komunalne policije zbog brojnih nepravilnosti u postupanju ove službe prema novinarskim ekipama KRIK-a i Istinomera.

Nikola Ristić, kao i njegov zamenik Darko Vujsić, neposredni su učesnici incidenta sa novinarima KRIK-a kada je novinarima, dok su pokušavali da Malom postave pitanja o istraživanju 24 stana, oduzeta oprema i obrisani snimci.

Gradska uprava ima rok do početka aprila da postupi po preporukama zaštitnika građana i o svojoj odluci obavesti ovu instituciju.

 

3 Comments

  1. rodoljub zaharijevic kaže:

    nemojte tako,pa covek je putovao po evropi nebi li video kako neke stvari funkcionisu tamo,i nista nije naucio,opanak u bec opanak iz beca,pa tamo ljudi ni neznaju ko je na celu komunalne policije za razliku od nas,ovaj nas clan raznih borilackih i neborilackih organizacija,tako pisale novine,a da li je clan biblioteke to nije poznato.

  2. Данко Б. Марин kaže:

    Политикантски зомби, манкурт, манџуријски кандидат – ,,СМАТРА“ 🙂

  3. Milutin kaže:

    Tako je to u Srbiji kad preko noći postaneš „moćnik i nečiji miljenik“ pa ti nemože niko ništa. To je anarhija. Zna se kuda vodi anarhija i kome ona trenutno odgovara. Zato ne čude ovakve izjave gradonačelnika Beograda. Skromno je reći sramota. Pitanje je da li aktuelna izvršna vlast pogotovu sns zna za takvu reč i njeno značenje. Ništa ne traje večno.