Mali: Ne razmišljam o smeni Ristića

Mali: Ne razmišljam o smeni Ristića

Nikola Ristić i Siniša Mali (foto: facebook)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da ne razmišlja o smeni načelnika beogradske komunalne policije Nikole Ristića. 

Piše: Dragana Pećo

Preporuku o Ristićevoj smeni doneo je Zaštitnik građana Saša Janković 4. februara zbog postupanja komunalne policije i sprečavanja rada novinara KRIK-a i sajta Istinomer.

Ristić je neposredno učestvovao u incidentu kada su 21. oktobra prošle godine novinari KRIK-a fizički napadnuti i oduzeta im oprema u pokušaju da pitaju gradonačelnika o istraživanju 24 stana. KRIK je objavio snimke ovog događaja.

„U ovom trenutku ne razmišljam o tome, ne“, rekao je Mali na pitanje novinara da li će smeniti Ristića.

Smiley face
Još nije poznat identitet osobe koja je oduzela fotoaparat novinaru KRIK-a
Komunalna policija je nakon incidenta sa KRIK-om suspendovala komunalnog policajca Marka Cvetkoskog. U odgovoru ove službe KRIK-u, navodi se da je Cvetkoski uzeo aparat od novinara, što je suprotno sadržaju objavljenih snimaka i zaključcima zaštitnika građana. Za osobu koja uzima fotoaparat, Ristić je rekao da nije pripadnik Komunalne policije. Zaštitnik građana nije uspeo da sazna identitet te osobe.

Gradonačelnik je nakon objavljivanja preporuka rekao da su one za njega novost, dok je gradska uprava saopštila da će preispitati navode zaštitnika.

Među preporukama ove institucije je i pokretanje disciplinskog postupka protiv zamenika načelnika Darka Vujsića koji se takođe vidi na snimcima koje je objavio KRIK. Zaštitnik je saopštio i da je Ristić davao neistinite iskaze u saradnji sa ovom institucijom.

Rok za donošenje odluke o Ristićevoj smeni ističe početkom aprila.

Nikola Ristić ranije nije odgovarao na pozive novinara KRIK-a.

Komunalna policija juče je usvojila sve preporuke zaštitnika građana koje su joj upućene zbog brojnih nepravilnosti u postupanju prema novinarima sajta Istinomer.

Comments are closed.