Mali: Još nije vreme za izjave o Savamali

Mali: Još nije vreme za izjave o Savamali

Siniša Mali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali povodom optužbi premijera da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi vlasti u gradu, izjavio je da ceni rad istražnih organa, ali još nije vreme za izjave.

Piše: Bojana Pavlović

Mali se sinoć pojavio na prijemu u ambasadi Rusije povodom obeležavanja dana državnosti u društvu premijera Aleksandra Vučića i novinarima „Danasa“ rekao da će se obratiti javnosti kada bude imao šta da kaže o ovom slučaju.

On je juče izostao sa proslave gradske slave, a nije odgovarao na pozive novinara KRIK-a koji su želeli da mu postave pitanja u vezi sa optužbama premijera Vučića. Premijer je pre dva dana rekao da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu, ali nije želeo da imenuje odgovorne.

Mislim da je njihov motiv bio najčistiji, da su hteli da obezbede najčistiji prostor, čisteći nešto od kriminalaca”, objasnio je Vučić.

Na pozive novinara KRIK-a juče i prekjuče nije odgovarao ni gradski menadžer Goran Vesić, koji je juče takođe izostao sa najavljene konferencije za novinare.

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Savamali srušeni su u izbornoj noći 25. aprila, a do danas tužilaštvo nije pokrenulo istragu.

Gradske vlasti su nakon rušenja negirale povezanost sa događajem, a premijer Vučić je deseta dana posle rušenje rekao da je siguran da država ne stoji iza rušenje, „a ako stoji neko taj je kompletan idiot i taj treba da odgovara“.

Pročitajte sve vesti o rušenju objekata u Savamali.

1 Comment

  1. mikamika kaže:

    dosta vise prica i nagadjanja i mislim da ste vi najvise krivi kao oni koji su istrazivali, istrazite da li su srusrni objekti imali dozvolu ili ne i stavite tacku na medjusobne optuzbe. Ako nisu imali dozvole odobravam rusrnje ali ne vreme i nacin. Toliko .