Mali izbegava novinarska pitanja

Mali izbegava novinarska pitanja

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izbegava novinare od kada je KRIK objavio intervju sa njegovom bivšom suprugom Marijom Mali u kojem je govorila o gradonačelnikovim sumnjivim poslovima i učešću u rušenju u Savamali.

Piše: Dragana Pećo

Mali je prisustvovao današnjoj konferenciji za medije u Starom dvoru, ali je novinarima bilo dozvoljeno da postave samo dva pitanja – glumici Moniki Beluči i reditelju Emiru Kusturici.

Protekle nedelje, Služba za informisanje Grada Beograda novinare nije obaveštavala o događajima kojima je prisustvovao gradonačelnik i tako im uskratila mogućnost da postave pitanja.

Mali je, međutim, u isto vreme obilazio gradske institucije u pratnji nekolicine medija naklonjenih vlasti – poput novinske agencije „Tanjug“ ili televizije „Studio B“.

Podsetimo, Mali više od godinu dana odbija intervju sa novinarima KRIK-a. U sredu smo mu ponovo poslali poziv za intervju, ali do danas nismo dobili odgovor.

Iz Službe za informisanje Grada Beograda danas su nam rekli da „još nisu dobili odgovor iz kabineta gradonačelnika“. Gradonačelnik se nije javljao na pozive, a odgovor nije stigao ni od njegove PR-ke koju su novinari KRIK-a zvali i poslali SMS.

Siniša Mali do danas nije pristao da u javnosti govori o slučaju Savamala, kupovini 24 stana u Bugarskoj, privatizaciji kompanije „Bratstvo“, prisvajanju 10 hektara državne zemlje kod Vršca, ofšor kompanijama, neprijavljivanju imovine Agenciji za borbu protiv korupcije, nekretninama u „Oazi“ i na Kopaoniku, postupcima pred Agencijom, kao i postupku dobijanja starateljstva nakon razvoda.

KRIK je u poslednjih godinu dana otkrio niz koruptivnih poslova u kojima je učestvovao prvi čovek Beograda. Njegova bivša supruga, Marija Mali u intervjuu za KRIK ispričala je i da joj se bivši suprug pohvalio da je organizovao rušenje u Savamali. Ona je otkrila i nove detalje o gradonačelnikovom ofšor poslovanju, imovinu koju skriva, kao i da mu je pomogla da lažno prijavi određene prihode Agenciji za borbu protiv korupcije kao nasledstvo pokojnog oca.

Intervju sa Marijom Mali pročitajte ovde

Pročitajte sve istraživačke priče o Siniši Malom

1 Comment

  1. Jovan kaže:

    Cela Srbija je vlasništvo nekoliko ljudi u vlasti i oni nemaju kome da odgovaraju.Možete ih pitati,osuđivati i neznam šta jš ali vi njima ništa ne možete.Narod je ogorčen zbog takvog bahatog i osionog ponašanja i nemoći.Ostaju nam samo frustracije i nemoć.Oni se neće tako lako odreći ovoga statusa jer je u pitanju ogroman novac koji samo oni kontrolišu i usmeravaju.Ja svku pa i ovu vlast doživljavam kao neprijatelje naroda.