Mali: „Air Serbia“ ne bi postojala bez otpusta dugova

Mali: „Air Serbia“ ne bi postojala bez otpusta dugova

Siniša Mali (foto: P.Petrović)

Reagujući na otkriće KRIK-a da je Vlada Srbije od beogradskog aerodroma tražila otpust duga „Air Serbia“ Siniša Mali, gradonačelnik Beograda i predsednik nadzornog odbora „Air Serbia“, priznao je da ova kompanija ne bi postojala bez otpusta dugova.

Piše: Jelena Vasić

Na današnjoj konferenciji u Vladi Srbije, na pitanje novinara KRIK-a o tome kakvi bi bili bilansi kompanije „Air Serbia“ da nema ovakvih otpusta dugova, Siniša Mali je rekao:

„Ne bi postojala ‘Air Serbia’, ne bi postojao bilans ‘Air Serbia’. Onaj ‘Jat Airways’ koji je postojao bio bi u bankrotu, bio bi u stečaju. Srbija bi bila bez svoje nacionalne avio-kompanije, mi ne bismo imali ono što imamo danas i takođe aerodrom Beograd bi bio verovatno najlošije rangirani aerodrom u regionu. Jer bez nacionalne avio-kompanije nemate ni rast nacionalnog aerodroma.“

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK objavila je danas da je Vlada Srbije predložila da aerodrom pomogne „Air Serbia“ tako što će da otpusti dug ove kompanije vredan više od 22 miliona dolara.

Ovo nije prvi put da Vlada oprašta dugove privatizovanog avio-prevoznika na štetu drugih državnih preduzeća.

Detaljnije pročitajte u priči: Vlada oprašta 22 miliona dolara duga „Air Serbia“.

2 Comments

  1. nina kaže:

    Mali kaze da to rade zbog nacionalnog interesa,samo mi to nemozemo da razumemo.Naravno da nerazumemo, jer ta ista ,,NACIONALNA AVIO KOMPANIJA,, nece da vozi nase sportiste-reprezentativce po privilegovanij ceni ,a mi im poklanjamo milione.

  2. vukovac zivan kaže:

    ..tajkuni i politicari su iznad zakona..eticka barustina je preplavila srbiju..narod nema ko da izvede na zdravo tlo..