Lončar nije odgovorio na pitanja KRIK-a

Lončar nije odgovorio na pitanja KRIK-a

Zlatibor Lončar (foto: Dragana Pećo)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas je izbegao da odgovori na pitanja novinara KRIK-a o stanu koji je kupio ili dobio od zemunskog klana.

Piše: Pavle Petrović

Lončar na današnjoj konferenciji za novinare nije želeo da objasni okolnosti pod kojima je postao vlasnik stana, već je odgovarao kontrapitanjima.

Na pitanje novinara KRIK-a da li je stan kupio ili dobio od zemunskog klana, Lončar je uzvratio: „Šta piše u ugovoru?“

U ugovoru, koji je objavio KRIK, piše da je Lončar platio stan. Svedoci saradnici na suđenju zemunskom klanu, međutim, tvrdili su da ga je dobio na poklon, navodeći tačnu lokaciju stana. Lončar nije javnosti dostavio dokaz da je novac za stan uplaćen.

pomozite-KRIKNovinarima KRIK-a ministar nije odgovorio ni kako to da je stan kupio baš od supruge Sretka Kalinića, ubice zemunskog klana, niti da li je znao ko su ljudi od kojih kupuje stan.

Vi ste znali 2002. ko je to?“, upitao je Lončar umesto odgovora.

Rekao je da je sve ugovore lično odneo policiji, te da su o svemu bili obavešteni nadležni organi.

Postoje državni organi koji o tome vode računa, postoji postupak. Državni organi su odradili svoj deo posla i epilog je poznat“, rekao je Lončar.

Lončar je dodao i da je bitnija tema da li KRIK plaća porez.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK juče je objavila ugovor o kupoprodaji stana iz 2002. godine koji su potpisali Zlatibor Lončar, tada lekar Urgentnog centra, i Jelena Kalinić, supruga najpoznatijeg ubice zemunskog klana Sretka Kalinića.

Lončar je, prema ugovoru čiju kopiju poseduje KRIK, Kalinićevoj supruzi platio 1,8 miliona dinara za stan (tadašnjih 30.000 evra). Na osnovu javno dostupnih podataka, međutim, nije moguće utvrditi da li je novac ikada isplaćen.

Ugovor je potpisan deset dana nakon smrti crnogorskog mafijaša za čije ubistvo Lončara optužuju svedoci saradnici sa suđenja zemunskom klanu.

Detaljnije pročitajte u priči: Ministar Lončar u stanu zemunskog klana.

Comments are closed.