Lončar: Napadaju vlast zbog dobrih rezultata

Lončar: Napadaju vlast zbog dobrih rezultata

Zlatibor Lončar (foto: screenshot)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je priča Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK u kojoj su predstavljeni novi dokazi o njegovoj vezi sa zemunskim klanom stara priča na koju su nadležni organi stavili tačku, kao i da je ovo napad na vlast zbog dobrih rezultata.

„Građani Srbije znaju o čemu se radi, reč je o autorskom tekstu jednog smenjenog policajca, koji taj tekst odnese dalje kod onih koji sprovode prljavu kampanju protiv vlasti i tome se ne može stati na put, ali javnost Srbije će saznati ko je taj čovek i šta je uradio“, rekao je Lončar gostujući na TV Pink. 

Lončar je dodao da su motivi napada rezultati koje Ministarstvo zdravlja postiže. 

„Nemaju šta da mi prebace, nijedan tender nije namešten, ulažemo u zdravstvo, kupujemo nova vozila hitne pomoći, dosta toga je urađeno. Međutim, kao što znate, predizborna kampanja je, a ljudi ne mogu da se pomire sa tim da, kad nemaju šta da prebace, pričaju laži. Ne mogu da spreče napredovanje Srbije, i zato se trude da diskredituju vlast“, rekao je Lončar.

KRIK je jutros objavio priču da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar 2002. godine potpisao ugovor o kupovini stana sa suprugom Sretka Kalinića, najpoznatijeg ubice zemunskog klana. Ugovor je potpisan svega deset dana nakon smrti crnogorskog mafijaša za čije ubistvo Lončara optužuju svedoci saradnici sa suđenja zemunskom klanu.

Lončar nije želeo da novinarima kaže da li je stan platio ili ga je dobio kao poklon od kriminalaca.

Pročitajte odgovor KRIK-a ministru Lončaru. 

 

Comments are closed.