Lončar: Čuvaru iz Savamale „ništa nažao nije učinjeno“

Lončar: Čuvaru iz Savamale „ništa nažao nije učinjeno“

Zlatibor Lončar (foto: KRIK)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za B92 da preminulom čuvaru srušenih objekata u Savamali „ništa nažao nije učinjeno“.

Izvor: B92

Čuvar objekata u Savamali i svedok rušenja u noći 25. aprila, Slobodan Tanasković, preminuo je na VMA. 

Lončar je, kako je rekao, zatražio od nadležnih na VMA da mu se odmah dostavi sva dokumentacija o Tanaskovićevom lečenju.

„Po onome što sam video, nisam uspeo da nađem u dokumentaciji da je bilo bilo kakvih problema, da je čovek loše lečen ili bilo šta. Po informacijama koje imam, nije bilo nikakvih problema, niti je nešto namerno urađeno njemu niti da nije dobro lečen.“

Na pitanje novinarke B92 da li to znači da nije bilo nikakvih nepredviđenih okolnosti u lečenju čuvara, Lončar je odgovorio:

„Ne da nema, nego apsolutno nema nikakvih znakova, tragova, da je došlo do nečega što bi predstavljalo kršenje lekarske etike.“

Lončar je rekao i da nisu istiniti navodi da je Tanasković na VMA vezivan zbog psihičkih problema, što je u blogu napisao Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti i informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.

„Sve o tome što tu piše, to ne postoji, valjda je trebalo da se proveri. Odgovorno tvrdim, ništa nije učinjeno nažao tom čoveku, bio je na VMA jer je VMA bila dežurna, samo zbog tog razloga“, naglasio je Lončar. „Sada moramo da nađemo način da se sve informacije objave u javnost.“

Dok su bageri rušili privatne objekte u Savamali u noći 25. aprila, maskirane osobe držale su Tanaskovića vezanog. On je novinarima nekoliko dana kasnije ispričao sve o događajima.

Još nije poznato ko je u izbornoj noći srušio objekte u privatnom vlasništvu u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

Pročitajte sve vesti o rušenju objeketa u Savamali.

 

2 Comments

  1. Polina kaže:

    Kako se može uzimati tako dokumentacija pacijenta??Zakon o pravima pacijenata postoji, kao i zakon o zaštiti podataka o ličnosti…

    Zašto šuti gdin Šabić?

  2. Zvonimir kaže:

    Hteo bih pitati, da li je ministar iznad svih institucija? Svojim postupkom pokazuje da je on glavni istražni organ i poslati izvesstilac iz centra organizacije rušenja Savamale. Čovek je umro od stresa, to je nesumnjivo. Obdukcioni nalaz se mora prezentovati zaštitniku građana. Poremećaj rada organa izazvan je time što je pokojnik nasilno veza, otete su mu lične stvari, pretili su mu. Doživeo težak šok. I za ministra sve to ne znači da je njemu loše učinjeno. I te kako mu je loše učinjeno, do smrtnog ishoda. Još jedna dokaz ko sve stoji iza Hercegovačke. Građani će istrajati u protestima do ostavki.