Ljajićevo ministarstvo finansira izgradnju hotela pored parcele njegovog oca

Ljajićevo ministarstvo finansira izgradnju hotela pored parcele njegovog oca

Rasim Ljajić (foto: mtt.gov.rs)

Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar raspisalo je nabavku za početak izgradnje hotela u naselju Hadžet. Izgradnju hotela delimično finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i biće sagrađen pored parcele u vlasništvu oca resornog ministra Rasima Ljajića.

Piše: Bojana Pavlović

Novi hotel nalaziće se u predgrađu Novog Pazara, na istoj parceli gde je tokom 2016. sazidan atletski stadion. U konkursnoj dokumentaciji nije naznačeno kolika je cena radova, ali se navodi da izgradnju delimično finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Odmah pored parcele gde je stadion, a uskoro će biti i novi hotel, nalazi se zemljište u vlasništvu Hajra Ljajića, oca ministra trgovine Rasima Ljajića.

KRIK se ovom zemljom bavio u okviru istraživanja imovine političara koje je objavio u decembru prošle godine.

Parcela od skoro 60 ari pripadala je Ljajićevom ocu do 1982. godine kada ju je država oduzela da bi se tu izgradilo filtersko postrojenje za vodovod, ispričao je ranije za KRIK Rasim Ljlajić.

To se, međutim, nije dogodilo, pa je Ljajićev otac u avgustu 2013. kupio zemlju za 10.000 evra.

Izgradnja stadiona počela je godinu dana kasnije. Ministar Ljajić rekao je da nije uticao da se tu sagradi stadion, već je to bila jedina opcija.

„Nije mogao da se izgradi na drugom mestu jer nigde u Pazaru nije postojala dovoljno velika prazna parcela“, rekao je Ljajić.

Stručnjaci koji su pregledali Plan Zavoda za urbanizam Novog Pazara tvrde da stadion nije smeo da bude izgrađen na tom mestu jer je zemljište namenjeno isključivo za gradski park i komunalnu zonu.

Zbog toga je bilo teško proceniti koliko zaista vredi zemlja u vlasništvu ministrovog oca. Procenitelji koje je KRIK angažovao rekli su da, ako se ne uzme u obzir blizina stadiona, ta zemlja ima vrednost oko 250.000 evra.

Oni tvrde, međutim, da izgradnja stadiona i hotela mogu značajno da povećaju vrednost parcele, ali nisu bili saglasni koliko.

Novi hotel imaće 935 kvadrata, četiri sprata, dva suterena, prizemlje i sprat. U suterenima će se nalaziti restoran i sala za konferencije, dok će u prizemlju i na spratu biti hotelske sobe.

Pogledajte šta sve poseduje ministar Rasim Ljajić. 

Comments are closed.