Lazanski: „Fućka“ mi se za Gruevskog, KRIK su budale

Lazanski: „Fućka“ mi se za Gruevskog, KRIK su budale

Miroslav Lazanski (foto: N1)

Narodni poslanik SNS-a i novinar Miroslav Lazanski negirao je da je pisao tekstove o Makedoniji po nalogu srpske obaveštajne službe BIA, ali je i izvređao KRIK.

Piše: Bojana Jovanović

To su smešne stvari, smešne tvrdnje“, rekao je Lazanski gostujući na televiziji N1.

Ja ne znam ni koja je to organizacija KRIK, koji su to diletanti, da ne kažem da su budale. Ja njih i ne čitam.“

Tvrdi da na njega ne može niko da utiče kad piše tekstove.

Na mene neko da utiče? Ja sam pokupio informacije od njih. Jel trebalo da razgovaram sa albanskim prvacima, pripadnicima CIA…… Pa, razgovaraću sa predstavnicima naše ambasade“, rekao je.

Negirao je da je blizak bivšem premijeru Makedonije Nikoli Gruevskom i rekao je da ga nije promovisao u svojim tekstovima.

Šta se meni fućka i za Gruevskog i za Zaeva?“

Lazanski je rekao i da je normalno to što je radnik BIA Živaljević napravio selfi tokom nereda u makedonskoj skupštini. „BIA nije tajna, već javna služba.“

Objasnio je da on nije istovremeno i poslanik u Skupštini Srbije i novinar.

Ja sam poslanik samo kad sam u parlamentu, u vreme rada parlamenta, a kad pišem tekst u novinama, onda sam samo novinar.“

Podsećamo, KRIK je objavio da je Lazanski sa pripadnikom srpske tajne službe sprovodio medijsku propagandu u korist bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog i ruske politike.

KRIK, Nova TV i OCCRP imali su uvid u dokumenta makedonskih obaveštajnih službi, među kojima su i transkripti prisluškivanih razgovora između pripadnika BIA-e i savetnika u srpskoj ambasadi u Skoplju Gorana Živaljevića i poslanika makedonskog parlamenta i predsednika Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivana Stoilkovića.

Sakupljeni dokazi, kako agencija tvrdi, pokazuju da je „uz posredovanje Živaljevića i Stoilkovića u martu 2017. godine, novinar i vojno-politički komentator i član parlamenta iz vladajuće SNS stranke Miroslav Lazanski doveden u Makedoniju sa ciljem da izvede propagandne akcije.“

Cilj je bio, kako je opisano, da se promoviše ruska politika i Gruevski, ali i bori protiv ulaska Makedonije u NATO.

Dokumenta otkrivaju da je Živaljević davao instrukcije Stoilkoviću koji je usmeravao Lazanskog sa kim treba da razgovara i kojim temama da se bavi. Transkripti prisluškivanih razgovora pokazuju da je Stoilković u Skoplju brifovao Lazanskog o kolumni koju treba da objavi u „Politici” po povratku u Beograd.

Detalje i sadržinu prisluškivanih telefonskih razgovora pročitajte u posebnoj priči.

4 Comments

 1. Anastasija kaže:

  Ma kakva makedonska obaveštajna služba, oni ne znaju gde su šuplji a nisu u stahju da prestretnu bilo kakvu komunikaciju jer prvo nemaju tu opremu a ni kadar koji je potreban da to uradi. Odlučno se zna koja služba to može da uradi, ali pre će biti da je to izmintirano i izmišljeno.

  • MK kaže:

   Makedonska sluzba nema opremu da prisluskuje telefone i da prati srpske spiune????U kom svetu ti zivis???

 2. Reno onako iskreno kaže:

  Time se Lazanski uvijek bavio i oduvijek pisao po nalogu. Njegove price sa ratnih područja, regionalnih ili svjetskih, sve napisano iz udobnih fotelja ambasada i ostalih biroa. Ima naravno onih koji vjeruju njegovim pričama, ali to i nije najpametniji segment društva. Lazanski i company vode Srbiju u totalnu propast.

 3. Prijateljski savet kaže:

  Lazanski se vrlo amaterski ponašao, ovog puta u Makedoniji. Mere predostrožnosti radi sprečavanja prisluškivanja su mu bile više nego neadekvatne, ako je hteo da se bavi „obaveštajnim“ radom, pa su ga lako nahvatali. To i sitni kriminalci rade bolje. Njegov bazičan ozbiljan problem je što misli da su svi sem njega glupavi a on jako pametan, odnosno da je mnogo pametniji od drugih.I odlatle počinje većina njegovih problema. Ima čove još jednu sitnu manu i krupen nedostatak stila u javnoj komunikaciji, kada se zaglavi u plićaku i nema argumenata, pokušava da hvata na buku, počinje sagovornihe da vređa i potcenjuje.
  Dok se ne koriguje, bilo bi uputno da se više bavi učešćem na izborima za mis, nego polemikom sa ozbiljnim ljudima.