Kruševački kriminalac Jotka uhapšen zbog proganjanja

Kruševački kriminalac Jotka uhapšen zbog proganjanja

Policija u Kruševcu uhapsila je šest osoba, među kojima i poznatog kriminalca Zorana Jotića Jotku, zbog sumnje da su proganjali ženu čiji je suprug navodno bio u sukobu sa Jotkom, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Jelena Radivojević

Osim Jotića, među uhapšenima je i njegov blizak saradnik Igor Gajić, a na teret im se stavlja da su u protekla dva meseca pratili dvadesetčetvorogodišnju ženu. Ona je supruga muškarca koji je, kako se pretpostavlja, bio u sukobu sa Jotkom.

Jotić i Gajić hapšeni su i u avgustu prošle godine zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu kriminalca Dejana Stankovića zvanog Ždrokinac, ali su kasnije pušteni na slobodu. Kao neposredni izvršilac ovog ubistva označen je tada Stefan Radulac za kojim je raspisana poternica.

Radulac je, kako se saznalo, krio u Banjaluci pod lažnim imenom. Uhapšen je juče i trebalo bi da bude izručen Srbiji.

Jotkina grupa

Formirana devedesetih, grupa Zorana Jotića Jotke bila je jedna od najbrutalnijih u Srbiji.

Jotić je grupu je osnovao sa Goranom Petrovićem Petom koji je ubijen 2015. godine u teretani hotela „Golf“ u Kruševcu. Njegovo ubistvo do danas nije rešeno. Oni su se najviše bavili reketiranjem kruševačkih biznismena.

Grupa je bila veoma disciplinovana i postojala je stroga hijerarhija, a svoje kriminalce nazivali su „vojnicima“. Petrović je uglavnom dalje članovima grupe prenosio Jotićeva naređenja. Slali su svoje kriminalce da bacaju bombe na kuće kruševačkih preduzetnika, pale njihove automobile, upućuju upozorenja i pretnje, ali i prebijaju one koje nisu želeli da plate reket. Žrtve i njihove porodice pratili su po gradu, što je povećavalo pritisak.

Osim reketiranjem, grupa se bavila i krijumčarenjem droge i oružja, piše u Beloj knjizi organizovanog kriminala.

Jotić je početkom 2018. godine izašao iz zatvora gde je odsluživao kaznu zbog reketiranja i podmićivanja sudije Vrhovnog suda.

Saznajte više o Jotkinoj grupi i Goranu Petroviću Peti

Comments are closed.