Krivična prijava protiv Vučića i Vulina kako bi se ispitale veze sa Belivukovim klanom

Krivična prijava protiv Vučića i Vulina kako bi se ispitale veze sa Belivukovim klanom

Miloš Vučević (foto: skrinšot fejzbuk Srpska napredna stranka Novi Sad - Novosadski naprednjaci)

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević i član Pokreta socijalista Đorđe Komlenski podneli su jutros krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kako bi tužilaštvo ispitalo njihove navodne veze sa grupom Veljka Belivuka optuženom za više ubistava. Detalji prijave nisu poznati pošto istu nisu objavile pomenute stranke niti su želele da novinarima KRIK-a daju više informacija.

Piše: Jelena Radivojević

U krivičnoj prijavi su, tvrdi Vučević, pobrojani dokazi koji su se prethodnih dana pojavljivali u medijima, a koji dovode u vezu Vučića i Vulina sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

„Mi tražimo da nadležno tužilaštvo utvrdi sve ove činjenice i javnost Srbije dobije odgovor kakav zaslužuje. Bez ove krivične prijave, sve se svodi na špekulacije, različita tumačenja i vođenje onoga što naš advokat naziva mkp – medijskog krivičnog postupka“, rekao je Vučević okupljenim novinarima ispred Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj ulici. 

Dodao je da bi bilo dobro da se Vučić i Vulin saslušaju.

Detalji krivične prijave nisu poznati, a predstavnici Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista nisu želeli da je daju na uvid novinarima KRIK-a. Njeno podnošenje, podsetimo, predsednik Vučić je najavio u nedelju gostujući u Dnevniku RTS-a. 

U krivičnoj prijavi se, između ostalog, pozivaju na KRIK-ov tekst o tome šta je Belivuk rekao na saslušanju u tužilaštvu. On je tada ispričao da se sreo sa Vučićem i da je on od njega navodo tražio različite usluge – da zaustavi skandiranje na tribini Partizana, suzbija proteste protiv vlasti,obezbedi mir na Paradi ponosa i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“. Više o tome pročitajte ovde.

Belivuk i njegovi saradnici optuženi su prošlog petka za pet brutalnih ubistava  – Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje. Grupa se tereti i za otmicu i silovanje, kao i prodaju droge i nelegalno posedovanje oružja. Više o tome pročitajte ovde.

Comments are closed.