Krivična prijava protiv Siniše Malog zbog novogodišnje rasvete

Krivična prijava protiv Siniše Malog zbog novogodišnje rasvete

Siniša Mali (foto: KRIK)

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ podnela je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom novogodišnje rasvete.

Piše: Milica Vojinović

Osim Malog, krivičnu prijavu u vezi sa ovom nabavkom Inicijativa je podnela i protiv direktora Javnog preduzeća „Javno osvetljenje“ Aleksandra Cincar-Poposkog, direktora firme „Keep light“ Radovana Đumića i članova tenderske komisije.

Gore navedeni sklopili su nezakonit i štetan dogovor čija je svrha bila nameštanje tendera za javnu nabavku sredstava za novogodišnju rasvetu“, stoji u saopštenju Inicijative.

Siniša Mali odgovoran je jer je, i nakon što se u medijima pojavila sumnja u regularnost tendera, javno branio i podržavao taj posao, piše u saopštenju.

Ovo ukazuje da je gradonačelnik znao i podstrekivao ostala lica u njihovim nezakonitim radnjama, navode iz Inicijative.

Inicijativa objašnjava da je „Javno osvetljenje“ pri nabavci novogodišnje rasvete zahtevalo da ponuđač ispuni određene uslove u pogledu izgleda opreme, a postojao je i crtež kako bi neki od elemenata rasvete trebalo da izgledaju.

Firma „Fotodiastasi“ iz Grčke imala je u svojoj ponudi elemente rasvete identične onim sa crteža naručioca, još i pre nego što je tender bio raspisan. Njen predstavnik u Srbiji je firma „Keep light“ koja je pobedila na konkursu.

Svi navedeni uslovi pogodovali su jednom ponuđaču, onom čiji su proizvodi za osvetljenje identični onim prikazanim na fotografijama u sklopu tenderske dokumentacije, odnosno firmi Keep light koja je i bila pobednik na konkursu“, poručuju iz Inicijative.

Pročitajte sva istraživanja KRIK-a o Siniši Malom

Comments are closed.