Krivična prijava protiv Malog zbog novogodišnje rasvete

Krivična prijava protiv Malog zbog novogodišnje rasvete

Siniša Mali (screensot)

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ podnela je danas Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom novogodišnje rasvete.

Piše: Bojana Jovanović

Osim gradonačelnika Beograda, krivična prijava podneta je i protiv direktora javnog preduzeća „Javno osvetljenje“ Aleksandra Cincar-Poposkog, članova tenderske komisije ove firme, kao i direktora kompanije „Keep light“ Radovana Đumića, saopštila je Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“.

Kako navode iz Inicijative, krivična prijava podneta je zbog sumnji da je firma „Javno osvetljenje“ raspisala tender kojim je favorizovala preduzeće „Keep light“, tako što je u raspisu tendera koristila crteže rasvete koji su identični onim u katalogu ponude ovog preduzeća.

„Postavljanje ovakvih zahteva kroz konkursnu dokumentaciju, uz navođenje i precizno prikazivanje elemenata koji se nalaze u ponudi samo jednog određenog ponuđača, kao i ostali specifični uslovi, jasno pokazuju nameru okrivljenih da zloupotrebe proceduru javne nabavke, te da obezbede novčanu korist firmi ’Keep light’“.

Vrednost javne nabavke je viša od 170 miliona dinara.

Gradonačelnik Siniša Mali je odgovoran što je takvo trošenje sredstava protivzakonito odobrio, navodi Inicijativa u saopštenju.

„Nakon što se u medijima pojavila sumnja u regularnost tenderske procedure, on je svojim javnim nastupima branio i podržavao taj posao, što ukazuje da je znao i podstrekivao ostala lica u njihovim nezakonitim radnjama“, piše u saopštenju.

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ je i prošle godine podnela krivičnu prijavu zbog novogodišnje rasvete. Prijava je odbačena.

Comments are closed.