Kriminalno ubistvo u Podgorici

Kriminalno ubistvo u Podgorici

Foto: arhiva/KRIK

U glavnom gradu Crne Gore danas je ubijen dvadesetosmogodišnji Milo Ilić, za koga policija navodi da je bio član organizovane kriminalne grupe. Mediji su objavili da je Ilić bio blizak kavačkom klanu.

Piše: Bojana Jovanović

Ubistvo se dogodilo oko pola pet popodne u Ulici oktobarske revolucije nedaleko od autobuske stanice u Podgorici.

Prema pisanju podgoričkih „Vijesti“ nepoznata osoba sačekala je da Ilić izađe iz kladionice i u trenutku dok je prilazio svom automobilu, pucala u njega. Ovaj medij piše i da je na mestu ubistva pronađeno 15 čaura.

Ubijeni Ilić (foto: fejsbuk)

Crnogorska policija saopštila je da intenzivno radi na rešavanju zločina, kao i da je ubijeni bio član organizovane kriminalne grupe.

Kako su objavili crnogorski mediji Ilić je bio blizak kavačkom kriminalnom klanu.

Ova kriminalna grupa godinama je u sukobu sa rivalskim škaljarskim klanom. Dva klana su usko sarađivala sve do 2014. kada je u Valensiji nestalo više od 200 kilograma kokaina koji je navodno pripadao kavačkom klanu – posle čega je došlo do rata u kome je ubijeno više osoba na obe strane.

Sukobu su se priključile i sve bitne kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore. Tako je na strani škaljarskog klana kriminalac Luka Bojović, dok je suparnički klan blizak ekipi ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića – Saleta Mutavog.

Prethodne godine ubijeno je više „škaljaraca“, a i srpska policija i tužilaštvo hapsili uglavnom pripadnike ove grupe. Prorežimski mediji su objavljivali tekstove u kojima su članove škaljarskog klana optuživali da predstavljaju pretnju po porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Sa druge strane, kavački klan ima veze u srpskoj policiji, o kojima je ranije pisao KRIK.

Podsetimo, pre devet dana u Kotoru je ubijen Veselin Vukotić, otac Jovana i Igora Vukotića koji se u policijskim i bezbednosnim evidencijama vode kao vođe škaljarskog kriminalnog klana. Detaljnije o tome, pročitajte u posebnoj vesti.

Pogledajte „Crnu knjigu“ – bazu kriminalnih ubistava u Srbiji i Crnoj Gori

2 Comments

  1. Nenad kaže:

    Ih bas sam se potresao…kriminalna go*na.

  2. E kaže:

    Sve gospoda