KRIK podneo pritužbu na rad načelnika komunalne policije

KRIK podneo pritužbu na rad načelnika komunalne policije

Siniša Mali sa komunalnim policajcima (foto:beograd.rs)

Zbog napada na novinare KRIK-a od strane načelnika komunalne policije i pripadnika ove službe u civilu, KRIK je danas podneo pritužbu nadležnim organima na njihov rad.

Piše: Dragana Pećo

Pritužba na rad načelnika Nikole Ristića, njegovog zamenika Darka Vujisića i nekoliko pripadnika komunalne policije podneta je zbog incidenta koji se dogodio 21. oktobra kada su napali novinare Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK i obrisali video snimke koje su novinari napravili.

Na video snimcima koje je KRIK objavio istog dana kada se napad dogodio, vidi se da su komunalni policajci u civilu, u prisustvu načelnika Ristića, novinarima oduzeli foto-aparat i mobilni telefon. Zatim su obrisali video snimke koje su novinari napravili dok su pokušavali da postave pitanje gradonačelniku Beograda Siniši Malom u vezi sa istraživanjima koja je KRIK objavio. Događaj se odigrao nedaleko od restorana „Savanova“.

S obzirom da je u incidentu, što se vidi na objavljenim snimcima, učestvovao i načelnik komunalne policije, KRIK je podneo pritužbu Skupštini grada i gradonačelniku Beograda. Komunalnoj policiji KRIK se žalio na rad njenih pripadnika u civilu.

„Predlažemo da internom istragom ustanovite identitet komunalnih policajaca koji su osim načelnika Nikole Ristića i njegovog zamenika Darka Vujisića prisustvovali događaju i učinili gore opisane neustavne i nezakonite radnje… i da sprovedete postupak protiv istih“, navodi se u pritužbi novinara KRIK-a.

1 Comment

  1. Goran kaže:

    Vec danima pratim situaciju sa taxistima u Beogradu. Divljaka je svuda, niko im ne moze nista. Komunalce potkupljuju za 1000. dinara, neverovatno ali istinito. Sinoc sam setao Terazijama i vidim parkiran taxi sa Krusevackim tablicama. Dva auta ispred je bio auto komunalne policije. Tip iz taksija me pogleda i ponudi mi da me vozi. Ja mu u sali odgovorim da necu u Krusevac, a on mi odgovori da je to samo fora, da je divljak, bukvalno ovim recima. Kad sam ga pitao kako sme da tu stoji i to prica jer su komunalci 10, doslovce deset metara ispod on mi odgovori sa osmehom da su to pi**e i da ih on kupi za soma dinara. Pa vi vidite