KRIK otkriva imovinu prvih na listama za beogradske izbore

KRIK otkriva imovinu prvih na listama za beogradske izbore

Šta od imovine poseduju, koje su poslove pokretali i sa kim su povezani ljudi koji su prvi na listama na predstojećim beogradskim izborima možete saznati u KRIK-ovoj bazi podataka o imovini političara.

Na beogradskim izborima gradonačelnik se ne bira direktno, već se glasa za stranačke liste i zbog toga su novinari KRIK-a istraživali ljude koji se nalaze na prvom mestu ovih lista.

KRIK objavljuje profile Zorana Radojičića, Dragana Đilasa, Aleksandra Šapića, Vesne Rakić Vodinelić, Vojina Biljića, Dobrice Veselinovića i Miloša Jovanovića. Ranije objavljeni profili – Aleksandra Antića, Vojislava Šešelja i Luke Maksimovića su ažurirani.

Čitaoci će u KRIK-ovoj bazi moći da saznaju detalje o njihovim stanovima, kućama, automobilima i kompanijama, kao i informacije o tome kako su ih stekli. Profili opisuju i njihove najbliže poslovne saradnike.

Iz baze se može saznati koji političari su učestvovali u divljoj gradnji i imaju nelegalizovane objekte. Tu su i podaci o podignutim kreditima, kao i prekršajima koje su počinili.

S obzirom na kratak vremenski period od proglašenja izbornih lista do izbora, KRIK nije bio u mogućnosti da istraži sve osobe koje su prve na 24 proglašene liste. Tako se nismo bavili listama koje su proglašene u poslednjem trenutku, kao ni onim za koje sve dostupne prognoze predviđaju da neće preći cenzus.

KRIK takođe zbog kratkog roka za istraživanje nije dobio sve odgovore na zahteve za slobodan pristup informacijama od javnog značaja. Ukoliko bude novih informacija, one će biti dodate u profile.

Pogledajte sve imovinske kartone prvih na listama za beogradske izbore na ovom linku.

Informacije iz profila možete deliti na socijalnim mrežama sa haštagom #imovinapolitičara

Samo uz vašu pomoć možemo da nastavimo da istražujemo kriminal i korupciju. Detalje o tome kako da donirate KRIK pogledajte ovde. Hvala što nas podržavate!

1 Comment

  1. Jovica kaže:

    Konkursi za izbor ,prijem u državnu službu moraju biti javni a prijem na kvalitativnoj osnovi!