KRIK otkriva imovinu lokalnih političara

KRIK otkriva imovinu lokalnih političara

Novinari portala KRIK  sa kolegama iz lokalnih medija razotkrivaju imovinu i poslove političara na vlasti širom Srbije. U prvom krugu smo istražili i objavljujemo profile petorice moćnika sa juga Srbije – gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, kao i imovinske kartone narodnog poslanika Muamera Zukorlića i Sulejmana Ugljanina, koji su politički uticajni u Novom Pazaru. 

Istraživali: Dragana Pećo i Pavle Petrović (KRIK), Stefan Marković i Milan Zirojević (Južne Vesti), Amela Bajrović i Elzana Đulović (Radio Sto plus), Enes Radetinac (A1), Zoran Maksimović (RTV Novi Pazar)

Imovinu i poslovne veze lokalnih političara KRIK je istraživao u saradnji sa novinarima iz niških „Južnih Vesti i novopazarskih redakcija „Radio Sto plus, „RTV Novi Pazar i  portala „A1. KRIK će nastaviti da sarađuje sa kolegama iz lokalnih medija kako bi zajedno učinili transparentnim poslove ljudi koji upravljaju gradovima Srbije.

Od političara koje smo istraživali jedino su Nihat Biševac i Muamer Zukorlić pristali da govore o svojoj i imovini i poslovima svoje uže porodice. Obojica su rekli da je veoma važno da se mediji bave ovom temom.

Njihove i ostale profile čitajte u našoj bazi imovine političara na ovom linku i saznajte šta od nekretnina poseduju, s kim su poslovali i da li su prekršajno ili krivično kažnjavani ovi lokalni moćnici.

Zanimljive podatke možete da delite na društvenim mrežama direktno sa profila svakog političara. Koristite haštag #ImovinaPoliticara

Rad na ovom projektu podržala je Ambasada Australije u Beogradu, kao i čitaoci našeg sajta.

Pomozite KRIK-u da nastavi da istražuje imovinu političara u Srbiji! Pročitajte ovde kako da nas donirate.

Comments are closed.