KRIK nije objavio adrese porodice Ane Brnabić

KRIK nije objavio adrese porodice Ane Brnabić

Ministarka Ana Brnabić danas je u saopštenju poslatom medijima, ali ne i KRIK-u, optužila našu redakciju da je objavila precizne adrese njene porodice i time ugrozila njihovu bezbednost.

U netačnost tvrdnji ministarke Brnabić mogu se uveriti čitaoci i pogledati svu dokumentaciju u njenom profilu u bazi imovine političara. U svim dokumentima koja su u vezi sa nekretninama, novinari KRIK-a obrisali su preciznu adresu, te su ostali samo nazivi ulica i delovi grada u kojima se nekretnina nalazi, a kućni brojevi su izbrisani. Nisu objavljene ni fotografije nekretnina.

U dokumentaciji o kompanijama, obrisani su matični brojevi i adrese svih fizičkih lica osnivača i direktora firmi. Ostavljene su samo adrese sedišta kompanija jer su u pitanju pravna lica, te ne predstavljaju lični podatak. Ove adrese vidljive su na sajtu Agencije za privredne registre i javno dostupne.

S obzirom da se ministarka nije obratila našoj redakciji, novinari KRIK-a ne znaju tačno u čemu je problem.

Moramo da napomemo da ministarka Brnabić nije pristala na intervju uživo sa novinarima KRIK-a pre objavljivanja profila, na kome smo planirali da joj predočimo svu dokumentaciju. Tokom razgovora je mogla da nas upozori na sve potencijalne probleme.

Molimo ministarku da nam jasno ukaže u kom delu njenog imovinskog kartona je objavljena precizna lična adresa. KRIK će ispraviti eventualnu grešku.

KRIK će zatražiti i mišljenje Poverenika za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića o ovom slučaju.

Redakcija KRIK-a

Comments are closed.