KRIK dobitnik specijalnog priznanja za istraživačko novinarstvo

KRIK dobitnik specijalnog priznanja za istraživačko novinarstvo

Foto: KRIK

Redakcija KRIK-a dobitnik je specijalnog priznanja za istraživačko novinarstvo i doprinos istraživanju tema od javnog značaja, a koje dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u okviru nagrade za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević”. 

Piše: Jelena Radivojević

Redakciji KRIK-a uručena je danas specijalna plaketa Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) za izvrsnost u istraživačkom novinarstvu i izuzetan profesionalni doprinos u istraživanju tema koje su od javnog značaja za građane Srbije. Plaketa im je uručena na ceremoniji dodele nagrada za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević”.

Nagradu „Dejan Anastasijević” je u kategoriji elektronskih medija dobila novinarka televizije N1 Jelena Zorić za emisiju „Optužnica – ‘Jovanjica’“, dok je u kategoriji onlajn medija nagrađena novinarka BIRN-a Natalija Jovanović za tekst „Korona: Broj umrlih i zaraženih višestruko veći od zvanično saopštenog“. U kategoriji štampanih medija nagradu je dobila Sandra Petrušić za tekst „Na potezu je republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac: Falsifikovanje podataka bitnih po javno zdravlje“, objavljen u nedeljniku „NIN“.

Plaketu za izuzetan doprinos profesionalnom istraživanju dobila je novinarka Anđela Milivojević.

NUNS u saradnji sa ambasadom SAD prethodnih 16 godina dodeljuje nagrade za istraživačke novinarske radove koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane i otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice.

Od prošle godine ovo priznanje nosi ime pokojnog Dejana Anastasijevića koji je bio dugogodišnji novinar nedeljnika „Vreme“, a koji će ostati upamćen po istraživanju ratnih zločina i organizovanog kriminala.

Comments are closed.