Kosovski tužilac: Uhapšeni rade po naredbi Radoičića i njegove kriminalne grupe

Kosovski tužilac: Uhapšeni rade po naredbi Radoičića i njegove kriminalne grupe

Konferencija za novinare (foto: Kosovska policija)

Kosovski tužilac Sulj Hodža, koji vodi istragu ubistva Olivera Ivanovića, istakao je na današanjoj konferenciji za novinare da organizovana kriminalna grupa pod vođstvom Milana Radoičića ima uticaja u policiji Kosova, ali i u drugim opštinskim ili državnim strukturama. „Imamo dokaze da su policajci radili po naredbi Milana Radoičića i njegove kriminalne grupe“, rekao je Hodža.

Izvor: N1

Konferencija je održana povodom jutrošnjeg hapšenja policajca Radeta Basare, koji je istraživao ubistvo Ivanovića, i pokušaja hapšenja Željka Bojića, šefa operative za region sever.

Tužilac je istakao da je istraga proširena i da se dvojici policajaca na teret stavlja da su postali članovi kriminalne grupe i da su zloupotrebili službeni položaj.

„Kao što znate na severu operiše dobro organizovana kriminalna grupa koju predvodi Milan Radoičić. Prema spisima predmeta kojima raspolažemo, kriminalna grupa Milana Radoičića ima uticaja nažalost i u policiji Kosova, ali i u drugim opštinskim ili državnim strukturama u tom delu“.

Hodža je dodao da tužilaštvo ima dokaze da su policajci radili po naredbi Milana Radoičića i njegove kriminalne grupe.

„Ove osobe se sumnjiče da nisu postupile prema procedurama ili su namerno krile i nisu postupile kako treba u odnosu na dokaze koje je trebalo da prikupe u raznim slučajevima, ne samo u slučaju ubistva Olivera Ivanovića već se radi i o drugim neotkrivenim ubistvima“, rekao je tužilac. 

On je dodao da postoje i drugi slučajevi u kojima policajci nisu izvršavali svoje obaveze, već su radili pod uticajem Radoičića i njegove grupe.

Posle ovog hapšenja, za umešanost u ubistvo Ivanovića kosovsko tužilaštvo trenutno sumnjiči devet osoba.

U novembru prošle godine uhapšena su takođe dvojica kosovskih policajaca Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković, kao i Marko Rošić koji je radio kao obezbeđenje jednog kafića u Mitrovici. Hapšenje je izbegao Milan Radoičić koga policija nije zatekla kod kuće.

Tužilaštvo je u aprilu saopštilo da je istraga proširena na još dve osobe, a KRIK je otkrio da je reč o Zvonku Veselinoviću i Milanu Mihailoviću. Kao osumnjičena vodi se i Ivanovićeva sekretarica Silvana Arsović.

Više o Milanu Radoičiću pročitajte ovde

Comments are closed.