Korać: Lončar bio čest posetilac Šilerove

Korać: Lončar bio čest posetilac Šilerove

Žarko Korać (foto: mc.rs)

Žarko Korać, psiholog i bivši potpredsednik vlade, kaže da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar bio čest posetilac sedišta zemunskog klana u Šilerovoj ulici. Lončar je, kaže Korać, u danu ubistva premijera Zorana Đinđića bio prisutan u Urgentnom centru, iako nije bio dežuran. 

Piše: Bojana Pavlović

Korać, koji je bio i na čelu komisije koja je istraživala propuste u obezbeđenju ubijenog premijera Zorana Đinđića, u intervjuu za NIN kaže da se o vezama Lončara i zemunskog klana govorilo i ranije, ali da policija nije imala dovoljno dokaza da ga optuži.

„Lončar je bio čest posetilac Šilerove, nikakvog kafića u blizini i to su svedočili zaštićeni svedoci na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Policija je za vreme ʼSabljeʼ rekla da nema dokaza da bi podigla optužnicu iako je bio saslušavan. Ali ovde mi ne govorimo o tome već o političkoj prikladnosti da takav čovek za koga su iznete takve optužbe bude dva puta ministar zdravlja“, rekao je Korać.

On je naveo da je postojala informacija da je u danu ubistva Đinđića Lončar bio prisutan u Urgentnom centru, iako nije bio dežuran.

„To smo čuli da je došao tada. I da se raspitivao. Bila je ta informacija“, kaže Korać.

Korać je podsetio da je Vojislav Šešelj po povratku iz Haga održao konferenciju na kojoj je optužio Lončara da je ubijao za zemunski klan.

„Što ne tuži Šešelja sudu?“, pita Korać.

On se u intervjuu zapitao kako je Lončar uopšte postao ministar i zašto ga premijer Srbije Aleksandar Vučić i dalje brani.

„Ja govorim o suštini, kako je taj čovek postao ministar zdravlja i kako ga Vučić i dalje brani. On je inače prijatelj Vučića od ranije. Znači, potpuno je svejedno kakve se optužbe protiv tebe pojave u javnosti. To je potpuno ignorisanje stavova društva“, zaključio je Korać.

O vezama ministra zdravlja Zlatibora Lončara i zemunskog klana govorili su svedoci saradnici Dejan Milenković Bagzi i Miladin Suvajdžić koji su posvedočili da je Lončar pomagao zemuncima u nekim likvidacijama. Kao nagradu vođa klana Dušan Spasojević poklonio mu je stan na Novom Beogradu, ispričali su svedoci.

KRIK je prošle godine objavio ugovor koji je Lončar potpisao sa suprugom Sretka Kalinića, člana grupe poznatog po svirepim ubistvima. Na ugovoru je navedeno da je stan platio 30.000 evra. Lončar do danas nije objasnio da li je stan kupio ili dobio, kao ni kako je stupio u kontakt sa Kalinićevom suprugom.

Tema je aktuelizovana prošle nedelje kada je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić pokazao javnosti fotografije na kojima je Lončar uslikan u društvu Dušana Spasojevića i u sedištu zemunskog klana u Šilerovoj ulici.

Pročitajte sve vesti o Zlatiboru Lončaru

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo da istražujemo veze predstavnika države i organizovanog kriminala

1 Comment

  1. Oliver kaže:

    Da 90% politicara, policije u vrhu nije umesano u neku vrste malverzacija davno bi se otkrilo i ko i po cijem nalogu je ubijen Djindjic, medjutim uvek ide ona proverena: „Ako vi dozvolite da saznaju o meni ovo, onda ce o vama ono“. Iako vas u mnogim stvarima ne podrzavam, svaki dan pisite o svima ali na pravi i proveren nacin i da ne dozvolimo da bilo ko prodje nekaznjeno !!!