Koljenšić priznao da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića

Koljenšić priznao da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića

Ratko Koljenšić, optužen da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića, podneo je krajem jula tužilaštvu Crne Gore predlog sporazuma o priznanju. Njegov advokat Boris Marinović kaže da se još čeka odluka tužilaštva, pišu „Vijesti.“

Piše: Bojana Pavlović

Sporazum se odnosi na postupak koji se protiv Koljenšića vodi u Crnoj Gori. Istovremeno, njemu se za isto krivično delo sudi i u Beogradu po optužnici srpskog tužilaštva.

Koljenšić je u Srbiji optužen kao saizvršilac ubistva Nikole Bojovića, brat kriminalca Luke Bojovića. On je ubijen krajem aprila 2013. u Ulici carice Milice u Beogradu, a za ubistvo je optužena grupa na čijim je čelu, tvrdi tužilštvo, bio Slobodan Šaranović.

Šaranović je ubistvo Nikole Bojovića naredio iz osvete jer je verovao da je za smrt njegovog brata Branislava odgovoran Luka Bojović.

Logistička podrška

Koljenšić je bio angažovan na logističkoj pripremi ubistva, tvrdi srpsko tužilštvo. Organizovao je prevoz Saši Cvetanoviću zvanom Pitbul iz Crne Gore do Beograda,  iznajmio je stan i automobil i nabavio oružje. Vlasnik stana koji je Koljenšić iznajmio za boravak i skrivanje ispričao je na sudu da mu je Koljenšić rekao da će u stanu boraviti on i koleginica pošto se bavi proizvodnjom tekstila i planira da započne posao u Beogradu.

Koljenšić i Cvetanović nekoliko dana pratili su navike i kretanje Bojovića čekajući pogodan trenutak.

Kamere sa trafike i kopirnice u blizini mesta gde je ubijen Bojović snimile su Koljenšića i Cvetanovića  kako se kreću ulicom Topličin venac, a potom skreću u Carice Milice gde se razdvajaju. Koljenšić je potom signalizirao Cvetanoviću gde je najpogodije da se sakrije i sačeka Bojovića, piše u optužnici. Njima dvojici, Šaranović je za ubistvo platio po 30.000 evra.

Postupak u Crnoj Gori

Kada je sprsko tužilštvo pokrenulo istragu tražilo je od Crne Gore da izruči Šaranovića i Koljenšića koji su se nalazili na teritoriji ove zemlje. Crnogorsko tužilaštvo je, međutim, pokrenulo sopstvenu  istragu za ubistvo Bojovića. Na taj način Crna Gora je sprečila izručenje – država po zakonu ne može da izruči svoje državljane dokle god se protiv njih vodi krivični postupak.

Uhapšeni Bojovići

Šaranović i Koljenšić su decembra prošle godine pušteni iz pritvora. Šaranović je ubijen četiri meseca kasnije na pragu svoje kuće u blizini Budve.

Krajem jula ispred Koljenšićeve kućeu Nikšiću uhapšeni su Anđelka i Matija Bojović, majka i brat od strica ubijenog Nikole. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su iz osvete pripremali Koljenšićevo ubistvo. Anđelka je u međuvremenu puštena iz pritvora, a Matija je i dalje u pritvoru u Crnoj Gori.

Koljenšićev advokat kaže za „Vijesti“ da se nada da će se ovim priznanjem sprečiti dalji sukobi.

Priču o Šaranovićevom klanu pročitajte ovde.

Sve vesti sa suđenja za ubistvo Nikole Bojovića pročitajte ovde

Comments are closed.